Vaders Voor Lezen

Het Voorleesontbijt speelt dit jaar in op de campagne Vaders Voor Lezen, waarmee de Leescoalitie vaders wil stimuleren meer (voor) te lezen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. De helft van de ouders in Nederland leest helemaal niet voor.

In gezinnen met belangstelling voor voorlezen, is de moeder in 65% en de vader in 8% van de gevallen degene die dit het vaakste doet. Vaders lezen verhoudingsgewijs dus het minst vaak voor. En dat terwijl een vaderlijk leesvoorbeeld het grootste effect heeft op het leesgedrag van kinderen. Zie ook www.vadersvoorlezen.nl.

Lees ook:Koninklijk en vaderlijk Voorleesontbijt met Prinses Laurentien en Ruben Nicolai
Lees ook:20% vaders leest nooit voor
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Voorleesontbijt
Lees ook:Gerda Havertong en Abdelkader Benali lezen voor in jeugdinrichting
Lees ook:Maurice de Hond leest schoolklas voor – vanuit kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.