Nationale Voorleesdagen 2015; nog t/m 31 januari

De Nationale Voorleesdagen 2015 zijn vandaag weer gestart nog tot en met zaterdag 31 januari draait het allemaal om voorlezen. Deze dagen zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Centraal tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2015 Boer Boris gaat naar zee van schrijver Ted van Lieshout en Illustrator Philip Homan. Het ligt vanaf vandaag voor € 5, – in de boekhandel als speciale mini-editie met dvd, ingesproken door Bastiaan Ragas. Het Prentenboek van het Jaar is gekozen door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen. Zij selecteerden nog negen andere prentenboeken voor de Prentenboek TopTien, die tijdens de Voorleesdagen extra in de belangstelling staan. Zie hier de hele TopTien.

Lees ook:Tiende editie Nationale Voorleesdagen van start
Lees ook:BN’ers lezen voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Voorleesontbijt
Lees ook:Koninklijk en vaderlijk Voorleesontbijt met Prinses Laurentien en Ruben Nicolai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.