Alles over geschenkboek Incendio van Tess Gerritsen

De Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen heefthet geschenkboek Incendio voor Juni – Maand van het Spannende Boek 2014 geschreven. In deze maand krijgen klanten het boek cadeau van de boekhandelaar bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Ontdek hier meer over het verhaal.

Violiste Julia keert terug uit Italië waar ze een bijzonder muziekstuk in een antiquariaat heeft gevonden. Op het moment dat ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Als ze ontwaakt uit wat een trance lijkt, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed. Hun oude kat ligt dood op het terras.

Julia legt niet direct de link tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en het muziekstuk, maar als het kort daarna nog een keer gebeurt, is ze overtuigd van de kwade krachten van het stuk. Ondanks dat haar familie en haar gezin haar niet steunen, gaat ze op zoek naar de oorsprong van het muziekstuk. In Venetië komt ze op het spoor van de componist. Een tragische geschiedenis ontvouwt zich.

Tess Gerritsen (San Diego, 1953) is arts en internationale bestsellerauteur. Ze debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als Sneeuwval, Het stille meisje en De laatste sterft (The House of Books).

De serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles werd met succes voor televisie verfilmd. In Nederland werd de serie sinds 1 januari 2011 uitgezonden door NET 5. Op 15 augustus 2013 werd bekend gemaakt dat er een vijfde seizoen komt. Het stille meisje werd in 2012 bekroond met de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller. In het najaar van 2014 verschijnt er een nieuwe thriller van Tess Gerritsen.

Lees ook:Tess Gerritsen auteur Maand van het Spannende Boek 2014
Lees ook:Ontmoet Tess Gerritsen in Antwerpen of Amsterdam
Lees ook:Terreur thema Juni – Maand van het Spannende Boek 2014
Lees ook:Crimezone Thriller Awards: Tess Gerritsen + Charles den Tex
Lees ook:Boekentip van Tess Gerritsen: De Dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.