Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar ‘Voordat jij er was’ van Daan Remmerts de Vries. De auteur ontving de prijs vanavond tijdens het Kinderboekenbal in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, de traditionele opening van de Kinderboekenweek.

De jury roemt het boek over het scheppingsverhaal om “de trefzekere stijl, de zwierige en subtiele illustraties en de onnadrukkelijke filosofische laag, waarmee een originele en creatieve twist wordt gegeven aan één van de oudste verhalen ter wereld”. De 56ste Kinderboekenweek heeft als motto De Grote TekenTentoonstelling – beeldtaal in kinderboeken en duurt nog tot en met zaterdag 16 oktober.

Daan Remmerts de Vries (Amstelveen, 1962) schrijft en illustreert boeken voor verschillende leeftijden. Hij volgde de opleiding ‘tekenen en handvaardigheid’ en stond een tijdje voor de klas. In 1990 verscheen zijn eerste prentenboek ‘Zippy en Slos’. In 2003 won hij de Gouden Griffel voor het boek ‘Godje’ en in 2005 een Zilveren Griffel voor ‘De Noordenwindheks’. ‘Voordat jij er was’ is een fantasierijke versie van het scheppingsverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar dat Remmerts de Vries schreef in nauwe samenwerking met illustrator Philip Hopman. Samen maakten zij ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek, ‘Stimmy of Het oerwoud in de stad’.

Kinderboekenweek
Mirjam Oldenhave schreef het Kinderboekenweekgeschenk ‘Mees Kees – In de gloria’. Het wordt in de Kinderboekenweek cadeau gedaan bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken en verschijnt in een oplage van 434.000 exemplaren. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek ‘Stimmy of Het Oerwoud in de stad’ van Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman ligt voor € 5,- in de boekhandel. Op woensdag 6 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek wordt het Gouden Penseel 2010 uitgereikt en de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend. De presentatie toont de originele illustraties uit de met Penselen en Vlag en Wimpels bekroonde boeken van dit jaar. Zie ook www.kinderboekenweek.nl en www.rijksmuseum.nl/penselen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman werken samen
Lees ook:Kinderboekenillustraties op straat
Lees ook:Gouden Penseel 2010 voor vader en dochter Tolman
Lees ook:Gouden Griffel voor Het geheim van de keel van de nachtegaal
Lees ook:Boekhandel heeft vertrouwen in Kinderboekenweek 2009

Eén reactie op “Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.