Jan Mulder is beroemder dan ooit!

Jan Mulder was ooit een groot voetballer in België, maar een knieblessure en weifelend medisch ingrijpen stonden een mooie carrière bij Oranje in de weg. Een nieuw leven begon en Jan werd beroemder dan ooit. Nu als schrijver en tv-persoonlijkheid. Zijn biografie die in 2011 Het lintje van de boekverkoper won is nu als paperback verschenen.

De jonge generatie kent Jan Mulder (1945) alleen als televisiepersoonlijkheid. Maar vijftigplussers associëren hem nog altijd met Anderlecht. Tussen 1965 en 1972 maakt de schoenmakerszoon uit Oost-Groningen furore in Brussel.

De liefde komt van twee kanten, maar als goalgetter en romanticus Mulder zevenentwintig is, wil hij nog een laatste stapje zetten. Hij droomt van het magische wit van Real Madrid, het wordt Ajax – twee keer winnaar van de Europa Cup I tenslotte. Dan gaat het mis. Johan Cruijff vertrekt en Mulder krijgt het aan zijn knie. In 1975 valt het doek. Afgekeurd. De ontzetting is groot, maar als vijfvoudig international begint Mulder een tweede leven. Als columnist, ‘stukjesschrijver’, acteur, kunstenaar en televisieman openbaren zich vele verborgen talenten.

[isbn]9789071359934[/isbn]

Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)
Lees ook:Hoe Johan Cruijff de macht greep bij Ajax
Lees ook:Ronald Koeman krijgt biografie voor zijn verjaardag
Lees ook:Het leven van Gerrie Mühren
Lees ook:Wie is de beste voetballer aller tijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.