Wie is de beste voetballer aller tijden?

Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur. Toch wordt over het algemeen aangenomen dat Johan Cruijff de beste Nederlandse voetballer aller tijden is. Maar is dat wel zo? Eindelijk wordt het antwoord op deze prangende vraag gegeven.

Prof.dr. Gerard Sierksma, hoogleraar wiskundige logistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, ontwikkelde hiertoe een speciale rekenmodel. Hij verzamelde alle data sinds de start van het betaalde voetbal in Nederland. Interlands, Europa Cup-wedstrijden en eindtoernooien kregen een eigen wegingsfactor. Ook werd gecorrigeerd op speellinie en speelminuten. Na een onderzoek van bijna twee jaar in intensieve samenwerking met de redactie van het voetbalmaandblad ELF Voetbal, heeft dat geresulteerd in de Voetbal TOP-100. En unieke ranglijst van de honderd beste Nederlandse voetballers. Met een verrassend resultaat tot gevolg!

Niet Johan Cruijff of Clarence Seedorf is de succesvolste Nederlandse voetballer, maar 83-voudig international Ruud Krol. Ex-Ajacied Ruud Krol reageerde verrast en vereerd toen hij met zijn uitverkiezing werd geconfronteerd. Vanuit Johannesburg, waar hij trainer is van de Orlando Pirates, was hij aanvankelijk sprakeloos: “Het is een enorme eer. Dit had ik totaal niet verwacht.”

[isbn]9789043913041[/isbn]

Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)
Lees ook:Lionel Messi: het voetbalfenomeen beschreven
Lees ook:Jongensboek over Johan Cruijff
Lees ook:Toeval is Logisch; tachtig uitspraken van JOhan Cruijff
Lees ook:Voetbal & Maffia: donkere kant van deze sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.