Altijd oorlog: beste thriller van Europa

Altijd oorlog van Hervé Le Corre wordt gezien als de beste thriller van Europa op dit moment. De Franse schrijver won met dit boek de Prix du Polar Européen. En als je de commentaren van de Franse pers leest, dan twijfel je geen moment: dit boek wil je lezen.

Zo maar twee quotes:
“De personages van le Corre zijn verraders, leugenaars, psychopaten, maar bovenal ook mannen en vrouwen die worden gedreven door moed en liefde. Prachtig!”, aldus le Monde.

Le Télégramme schrijft: “De precieze en gevoelige schrijfstijl en de menselijke karakters geven dit sinistere verhaal een ongekende schoonheid.”

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar het verhaal. Dat speelt zich af in de jaren vijftig in Bordeaux. Men probeert het leven na de Tweede Wereldoorlog weer op te pakken, maar de volgende oorlog dient zich alweer aan: jonge dienstplichtigen vertrekken naar Algerije. Er gebeuren mysterieuze dingen…. De donkerste periode uit de oorlogsgeschiedenis komt beetje bij beetje aan het licht. Dood gewaande slachtoffers lijken plotseling meer levend dan ooit…

9789401604796

Lees ook:Gele vogels: roman over de oorlog van nu
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid
Lees ook:Franse schrijver Maurice Druon (90) overleden
Lees ook:Rende van de Kamp schrijft over zijn leven als huursoldaat
Lees ook:De oorlog is nog lang niet voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.