Geraffineerde, beklemmende thriller van Ilse Ruijters

Ontdek De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters. Huiveringwekkende psychologische thriller over schuld, verlies en de scheidslijn tussen goed en kwaad. Ze schreef een geraffineerde en beklemmende thriller die je niet loslaat.

Een jonge vrouw rijdt per ongeluk een peuter dood en verdrinkt in een zee van schuldgevoelens. Wanneer een jaar na dato haar eigen dochter met de dood wordt bedreigd, verliest ze de grip op zowel haar leven als haar gedachten. Zit ze onbewust zelf achter de dreigementen en is dit een manier om zichzelf te straffen? Of probeert één van haar vele vijanden haar gek te maken? In een uiterste wanhoopspoging zoekt de vrouw hulp bij een psychiater, maar dan lijkt haar leven pas echt te ontsporen…

Eén van haar schoentjes was uitgeschoten. Haar voet lag in de zwarte sneeuw in de goot. Roze Hello Kitty-sokjes. Het water trok erin, waardoor het roze langzaam paars werd. Huidskleur werd sneeuw. En mijn hart werd ijs. De ambulance kwam. Ze tilden haar weg. Sloten de deuren. Iemand vroeg of het wel ging. ‘Mevrouw, weet u waar u bent? Kunt u mij uw naam vertellen?’ Ik zat. Ik zat op straat. Aan de onderkant van de sneeuw. De vlokken die vroeger puur en helder waren geweest, van het mooiste maagdelijkste wit, waren nu beige stippen die dreigend uit de hemel donderden.

Ilse Ruijters is freelance tekstschrijfster en columniste. Ze schrijft voor onder andere bladen als Cosmopolitan. Nadat ze een aantal schrijfwedstrijden won, schreef ze met De onderkant van sneeuw haar debuut.

Lees ook:Thriller en luisterboek ‘Wat overblijft’ Lieneke Dijkzeul
Lees ook:Karin Slaughter, Corine Hartman en SJ Watson winnen
Lees ook:Rembrandts vrouwen onder de loep van Christoph Driessen
Lees ook:Kunstenares Tinkebell verzamelt verhalen
Lees ook:Zoek je een uitgever of breng je je boek in eigen beheer uit?

Eén reactie op “Geraffineerde, beklemmende thriller van Ilse Ruijters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.