Thriller over de kolonisatie van Congo

CONGO is een spraakmakende thriller gebaseerd op historische feiten en zeer uitgebreid onderzoek, die blootlegt hoe koning Leopold II heeft kunnen doen wat hij heeft gedaan in Congo. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, slechts enkele feiten zijn aangepast.

Auteur Gregor Vincent, schreef eerder BONUS TIME en heeft in zijn carrière veel van dichtbij meegemaakt. Van een bomaanslag op zijn kantoor van The Bank of America tot de ontvoering van Gert-Jan Heijn toen hij bij Ahold werkte. Zijn ervaringen en gedetailleerde kennis van de machinaties van de internationale zakenwereld vormen de basis voor zijn thrillers.

2008
De bevolking van de lage landen maakt op hardhandige wijze kennis met de meedogenloze wetten van de bancaire sector. Het Nederlands-Belgische conglomeraat Fortis valt om, ondanks tientallen miljarden staatssteun. Pensioenen verdampen, fortuinen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al snel wordt duidelijk dat er sprake was van wanbeleid bij Fortis. Maar dat er een veel duisterder verleden schuilgaat achter een van de grootste financiële rampen van de twintigste eeuw, blijft voor vrijwel iedereen verborgen.

2011
Vlak nadat de Congolese diplomaat Antoine Mbaka een interview heeft gegeven aan de Belgische journaliste Virginie Vanderpoorten, wordt hij op klaarlichte dag ontvoerd. Vanderpoorten had hem gevraagd naar het bezoek dat prins Laurent recentelijk aan Congo had gebracht. Een bezoek tegen de wil van koning Albert II en de premier. Het interview had meer vragen opgeleverd dan antwoorden, afgezien van één aanknopingspunt: een reconstructie van de persoonlijke archieven van koning Leopold II, die in 1909 in vlammen zijn opgegaan.

1876
In het koninklijk paleis van Laken smeedt koning Leopold II van België zijn plannen om een stuk van Centraal-Afrika, tachtig maal de oppervlakte van België, te claimen als zijn persoonlijke eigendom… Congo.

Er zal gelijktijdig met de Nederlandse editie een Engelstalige editie verschijnen op 23 september 2014.

[isbn]9789400505209[/isbn]

Lees ook:Nieuwe klacht tegen ‘Kuifje in Congo’
Lees ook:Fortis-aandeelhouders advocaat Mischaël Modrikamen brengt boek uit
Lees ook:Michiel van Erp wil boek Gerbrand Bakker verfilmen
Lees ook:Hoe overleef ik het vaderschap?
Lees ook:Tom Rachman over De Onvolmaakten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.