Ruth Rendell schrijft vijftig jaar; nieuwe Wexford-titel

Ruth Rendell komt met jubileumtitel ‘Heb uw naaste lief’. Het is het 50-jarig jubileum van inspecteur Wexford en de schrijfcarrière van Ruth Rendell. Haar inspecteur Wexford-mysteries en psychologische thrillers zijn in 22 talen vertaald. Wereldwijd wordt ze gezien als ‘de koningin van de misdaad’. Ter ere van haar jubileum verschijnt haar debuut ‘Uit de sleur’ als e-book. Drie van haar boeken worden nu verfilmd.

Sarah Hussain, priester van de St Peter’s Church, was niet bij iedereen geliefd in haar gemeenschap: als vrouw van gemengde afkomst hield ze er vrije ideeën op na en ze wilde de kerk moderniseren. Maar de schok is groot wanneer haar lichaam in de pastorie wordt gevonden, ze is gewurgd. Voormalig hoofdinspecteur Wexford wordt voor deze zaak door zijn vriend en opvolger Mike Burden ingeschakeld als adviseur. In de heilige geschriften staat dat je je naaste lief moet hebben, maar het is zoeken naar degene die daar anders over denkt. Wexford is het oplossen van puzzels en het natrekken van mensen nog niet verleerd en gaat op onderzoek uit…

[isbn]9789400503861[/isbn]

Lees ook:Nieuwe thriller koningin van de misdaad
Lees ook:Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell
Lees ook:Hoe goed ken jij je buren?
Lees ook:Beenderhuis van Elly Griffiths
Lees ook:Voorproefje: Festivalmoord – Ruth Rendell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.