Heleen van der Kemp schrijft overtuigende, sneller thriller

Van Nederlandse bodem is zojuist de snelle, overtuigende en vooral spannende thriller Onschendbaar verschenen. Schrijfster Heleen van der Kemp schreef eerder Blond 15 en Afrekening. Auteur Saskia Boree vond het tijd om de nieuwste aanwinst in het thriller genre nader te inspecteren.

Het is september wanneer het tienjarige jongetje Jochem van Dijk op een vroege ochtend in een rustige woonwijk wordt bedwelmd en ontvoerd. En dit is niet de eerste keer dat er een jongetje verdwijnt. De elfjarige Sem ter Aar werd al eerder als vermist opgegeven.

Rechercheur Britt Franken wier haar man tijdens een overval verloor, wordt op de zaak van de verdwenen jongens gezet. Haar inmiddels opgegroeide dochter Bo maakt zich zorgen om haar moeder, en raad haar medium Erika de Zwart voor persoonlijke begeleiding aan. Al snel raakt het medium overstuur bij het “zien” van details rondom de zaak van de vermiste jongetjes.

Britt woont de hartverscheurende autopsie bij van de inmiddels gevonden Jochem van Dijk. Het jochie is uit de rivier gevist, en blijkt te zijn gewurgd, maar is nog levend in het ijskoude water gedumpt. Op zijn gezicht wordt een opmerkelijke rubber kap aangetroffen, die helaas niet zoveel aanwijzingen oplevert. Het duurt niet lang of ook het levensloze lijkje van Sem ter Aar wordt aan de oever van een rivier terug gevonden in het bijzijn van Erika de Zwart. Vanaf dat moment krijgt de helderziende verontrustende signalen door. Woorden als bloedrood en Halloween waaien voorbij, en ergens gelooft Britt het medium. Kort erna wordt er weer een jongetje als vermist opgegeven, deze keer gaat het om de roodharige David de Jong.

Ondertussen heeft de familie Janssen zo zijn eigen problemen. De zojuist ontslagen Erik weet zich geen raad, totdat zijn hoogzwangere vrouw Sussanna erachter komt dat hun spaargeld inmiddels flink geslonken is. Zij komt met het bizarre idee de vrouw van zijn rijke ex baas te ontvoeren, echter verdwijnt hun zoontje Luca vlak nadat het losgeld van een miljoen is geïnd. Is Luca in handen gevallen van dezelfde koelbloedige kindermoordenaar? Of zint de ex baas van Erik op wraak?

Onschendbaar is het derde boek van Heleen van der Kemp. Eerder werd ze genomineerd voor de Crimezone Thriller Award ‘Beste Debuut’ en ‘Beste Nederlandstalige thriller’. In Onschendbaar is de hoofdrol opnieuw voor rechercheur Britt Franken weggelegd, en de auteur zet een sterk beeld van de personages neer. Wie er achter de ontvoeringen van de jongetjes zit wordt op een gegeven moment vrijgegeven, zodat het niet helemaal meer als een verrassing komt, maar de plot maakt dat weer helemaal goed. In the end wordt de slechterik toch nog gepakt. Van der Kemp’s schrijfstijl is vlot, pakkend en overtuigend. Een aanrader voor de koude herfstdagen.

Tekst: Saskia Boree

[isbn]9789023478492[/isbn]

Lees ook:Win thrillerpakket van Heleen van der Kemp
Lees ook:Schokkende ontdekking in Wraak
Lees ook:Heeft Char je tijdens de feestdagen in haar macht?
Lees ook:Kendra Wilkinson schrijft autobiografie
Lees ook:Gratis met de trein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.