Roman is aanklacht tegen misdaadjournalistiek

Het mooiste meisje van de klas verdwijnt tijdens een werkweek op Ameland. Politieonderzoek levert weinig op. Bijna 25 jaar later besluit misdaadverslaggever Karel L. van Gelderen (laat de naam even goed doordringen…) nog eens uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn aandacht richt zich op twee oud-klasgenoten. Wat herinneren zij zich na al die jaren nog van de avond van de verdwijning? En waarom vlucht een van hen plotseling naar Istanboel?

‘Het geheugen van Herman Blauw’ is een intrigerende roman over vriendschap, liefde en verraad, en over de terreur van misdaadjournalistiek. Wat dat laatste betreft blijkt duidelijk hoe de onbehouwen stijl van de misdaadjournalist dessastreuze gevolgen heeft.

Over de auteur
Deze nieuwe roman van Ronald Ohlsen is recent gepresenteerd. Na twee eerdere romans en poëzie (hij was stadsdichter van Groningen) levert Ohlsen ditmaal een buitengewoon spannend verhaal geschreven in een zwierige, literaire stijl. ‘Het geheugen van Herman Blauw’ is een boek op het snijpunt tussen literatuur en thrillers. Ronald Ohlsen (1968) was eerder ook hoofredacteur van het literaire tijdschrift ‘Schrijver & Caravan’.

[isbn]978905452[/isbn]

Lees ook:Ronald Giphart schrijft Lofrede op Het leven is vurrukkulluk
Lees ook:Ode aan vrijwilliger
Lees ook:Gustaaf Peek wint de BNG Nieuwe Literatuurprijs
Lees ook:Nieuwste Simone van der Vlugt 100.000 keer verkocht
Lees ook:Prozaclub in café Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.