Onthult Tomas Ross de waarheid over moord op Theo van Gogh

Tomas Ross beschrijft in zijn nieuwe boek ‘De tweede november’ de moord op Theo van Gogh. Beschrijft hij de waarheid in dit werk wat vandaag verschijnt bij het nieuwe imprint Tomas Ross Crime?

De jonge Nederlandse Marokkaan Hamid volgt voor de aivd de van terrorisme verdachte Mohammed Bouyeri naar een bijeenkomst van de Hofstadgroep in Den Haag. Hij rapporteert aan zijn superieur Dik Fongers dat Bouyeri een bekende Nederlander wil liquideren. Enkele uren later komt Fongers om bij een verkeersongeluk en ontsnapt Hamid ternauwernood aan een aanslag.

Terwijl Theo van Gogh in zijn bezeten tempo anti-islamitische columns schrijft en aan zijn films werkt, zoekt Hamid, verdacht van de moord op Fongers, wanhopig diens rouwende weduwe Saskia op. Zij is de enige die hem kan helpen achter de ongelooflijke waarheid te komen: een complot dat twee jaar eerder in het diepste geheim in ‘Den Haag’ werd gesmeed en dat tot een zenuwslopende race tegen de klok leidt om het leven van Van Gogh te redden.

Tomas Ross over De tweede november: “Toen ik met Theo van Gogh aan de film 06/05 werkte, gebaseerd op mijn roman De zesde mei over de moord op Pim Fortuyn, vertelde Theo mij een complot op het spoor te zijn dat ik lachend afdeed als je reinste paranoia. Een week later, 2 november 2004, werd ook Theo vermoord. Weer een maand later werd in Den Haag de Hofstadgroep opgerold, waarbij duidelijk werd dat de groep al maanden contact had met Theo’s moordenaar Mohammed Bouyeri en dat hun gesprekken waren afgeluisterd door de aivd. Enkele van de tapes met afgeluisterde gesprekken bleken volgens de aivd echter ‘kwijt’. En dat zijn ze nog steeds.”

[isbn]9789023483014[/isbn]

Lees ook:Tomas Ross krijgt eigen imprint
Lees ook:Leon de Winter schrijft thriller over Mohammed B.
Lees ook:Donald Nolet debuteert bij Tomas Ross Crime
Lees ook:Tomas Ross schrijft thriller over leven van Máxima
Lees ook:De oorlog is nog lang niet voorbij

Eén reactie op “Onthult Tomas Ross de waarheid over moord op Theo van Gogh

  1. Mieke Schepens

    Ik ben heel benieuwd naar dit boek en heb het op mijn verlanglijst(je) gezet !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.