Baantjer 73: De Cock en de dood van een engel

Blogger Meike Storck heeft de nieuwste Baantjer gelezen. Na het zien van de theatervoorstelling – waar je later meer over leest op Boekenblog – was ze erg nieuwsgierig naar ‘De Cock en de dood van een engel’. Ze noemt het: “Een boek wat je meesleept in de spanning, waardoor je niet stopt met lezen”.

Ik keek altijd naar Baantjer de serie op de televisie en dit was de eerste keer dat ik een boek van Baantjer heb gelezen. Voor alles een eerste keer, maar dit ga ik zeker vaker doen. Ik dacht wel doordat ik de serie op televisie keek telkens aan Victor Reinier en Piet Römer als ze het in het boek over Vledder en De Cock hadden. Maar zelf vind ik dat niet vervelend, als ik een boek lees, hou ik d’r van als het beeldend is.

Zo wordt er mooi beschreven hoe het lijk erbij ligt: ‘Betty lag op haar rug, haar ogen wijd open naar het plafond maar zagen niets meer.’ Door dit zinnetje zie ik een lijk op de grond liggen voor me liggen. Ik vind dat lekker weglezen.

Ik vind dat het boek is geschreven met onderliggende spanning, omdat het een detective is waarbij er niet de hele tijd wordt gevochten en geschoten. Je zit niet de hele tijd in de spanning van wie er nog leeft en wie er aan het vechten is. Maar naarmate je verder leest en je dichter bij het einde komt, stijgt de spanning. Je wilt weten wie de dader is en waarom die Betty heeft vermoord.

Ik ga jullie niet letterlijk vertellen waar het boek overgaat, wel kan ik jullie een tipje van de sluier geven. Een Leger des Heilssoldate wordt in het begin van het boek vermoord op de grond gevonden, dit is Betty Wijn. Zij wordt door iedereen gezien als ‘de engel’, vandaar ook de titel. Maar na haar moord gebeuren er allerlei mysterieuze dingen en stapje voor stapje komen De Cock en Vledder bij haar moordenaar. Weten wie de moordenaar óf moordenares is? Lees dan snel het boek!

Tekst: Meike Storck

[isbn]9789026134579[/isbn]

Lees ook:Boekenblog gaat voor Baantjer naar het theater
Lees ook:Baantjers rechercheur De Cock Piet Römer overleden
Lees ook:Baantjer marathon wegens overlijden Piet Römer
Lees ook:De Waal & Baantjer: Een mes in de rug
Lees ook:Er komt weer een nieuwe Baantjer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.