Wachten op woensdag; weer pageturner van Nicci French

Het schrijversechtpaar Nicci French wist in 2011 succesvol de psychoanalytica Frieda Klein te introduceren als personage in Blauwe Maandag, het eerste deel van de serie. In de vorige thriller, Dinsdag is voorbij, ontsnapte zij aan een aanslag op haar leven en in Wachten op woensdag is zij zowel fysiek als geestelijk aan het bijkomen. Toch komt Frieda Klein terug;  complexer en zorgvuldiger dan ooit. Dagmar Boer leest dit boek voor Boekenblog.

Een klein meisje vindt het toegetakelde lichaam van haar moeder in de woonkamer. Ze is met bruut geweld om het leven gebracht, maar het politieonderzoek leidt niet naar de moordenaar. Wel brengt het duistere geheimen aan het licht. Frieda Klein wordt tegen haar zin meegetrokken in zaken, terwijl zij herstellende is van de wrede aanslag die zij ternauwernood overleefde.  De loyale geliefde van Frieda, die in New York verblijft, krijgt een tegenhanger die vastberaden doorzet om het leven van Frieda van binnenuit te verwoesten. Deze onzichtbare stalker blijft gevaarlijk in haar leven wrikken, terwijl zij al zo kwetsbaar is…

Meeslepend en origineel
Wachten op woensdag bevat een meeslepend verhaal met herkenbare personages en een origineel plot. Het thrillerduo Nicci French heeft met dit derde deel van de Frieda Klein-reeks wederom een zinderende thriller neergezet en het vormt een ijzersterke opvolger van de bestseller Dinsdag is voorbij. De schrijfstijl met aandacht voor motieven, de omgeving en hoofdpersonen, wordt al op de eerste pagina’s zichtbaar. De lezer wordt meegezogen in het kat-en-muisspel dat begint bij de vondst van het zwaar verminkte lichaam. ‘’Het was geen verf, maar bloed, een stroom van bloed en een donkere, heel donkere plas bij dat wat aan haar voeten lag. Een uitgestrekte arm, om de pols een horloge dat nog de tijd aangaf, het lichaam van een vrouw die haar vertrouwd was, gekleed in een blauwe blouse en een zwarte broek, een schoen half uit. Dat alles kende ze. Maar het gezicht was geen gezicht meer, omdat ze maar één oog had en de mond kapot was en met gebroken tanden geluidloos naar haar schreeuwde. De hele zijkant van het hoofd lag open en was een en al bloed, kraakbeen en bot, alsof iemand het totaal had willen vernietigen.’’

 Kippenvel
Het is beter om de voorafgaande Frieda Klein delen te lezen, voordat je begint aan deze duistere thriller. Een aantal personages uit de eerste twee delen komen namelijk terug en je mist een stuk van de ontwikkeling die Frieda Klein doormaakt; deze kennis maakt Wachten op woensdag begrijpelijker. De gedetailleerde verhaallijnen en verrassende wendingen zorgen voor een geweldige spanningsboog die wij inmiddels van Nicci French gewend zijn. Deze zinderende thriller bezorgt kippenvel en je blijft lezen totdat je bent verlost door de laatste pagina’s. Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol. Op naar donderdag!

[isbn]9789041416315[/isbn]

Tekst: Dagmar Boer

Lees ook:Luister naar spannende thriller van Nicci French
Lees ook:Nicci French introduceert Frieda Klein
Lees ook:Nicci French: wat vindt het duo van het e-book
Lees ook:Aanrader van Nick & Simon
Lees ook:Nicci French vertelt op Manuscripta over nieuwste thriller Medeplichtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.