Beste Tommie – Van begin tot eind spannend

Wat als je op een dag erachter komt dat je niet bent wie je altijd hebt gedacht? Het overkomt hoofdpersonage Tommie in de gelijknamige thriller Beste Tommie. Het boek is het debuut van freelance journalist Julia Heaberlin. Blogger Yolande Tump las het boek.

Op een dag krijgt kinderpsychologe Tommie een brief van een onbekende vrouw die beweert haar biologische moeder te zijn. De vrouw zegt dat Tommie eigenlijk Ariana heet en dat ze als eenjarig meisje is ontvoerd. Een bizarre brief maar toch kan de kinderpschychologe het niet loslaten. Vooral niet als ze erachter komt dat haar biologische vader een beruchte maffiabaas zou zijn. Tommie begint aan een gevaarlijke zoektocht naar haar echte identiteit en ouders.

Een lange intro van het leven van een hoofdpersonage is aan Julia Heaberlin niet besteedt. Met Beste Tommie valt ze gelijk met de deur in huis. Al vanaf het begin lees je alles over de brief die Tommie heeft ontvangen en haar gevoelens erover. Haar zoektocht begint ook al vrij snel, waardoor je al meteen het verhaal wordt ingetrokken. Vervolgens krijg je stukje bij beetje meer informatie over het leven van Tommie voor ze de brief kreeg.

De schrijfstijl van Heaberlin is erg snel en vlot waardoor je het boek al vrij snel uit hebt. Je vliegt letterlijk over de pagina’s en leest steeds sneller. Het verhaal wordt ook nooit saai. De zoektocht van Tommie blijft doorgaan en af en toe is er wel een rustig stuk. Maar het gevaar blijft op de achtergrond loeren. Je weet dat elk moment iemand kan toeslaan of dat Tommie de waarheid achterhaalt over haar identiteit. Door dat spannende aspect blijft het boek fijn om te lezen.

Van het begin tot het einde is het verhaal dan ook spannend. Het einde is echter heel onverwachts, iets wat bij een thriller niet altijd het geval is. Waar andere spannende boeken voorspelbaar zijn en je al vanaf het begin het einde ziet aankomen, is dat bij Beste Tommie absoluut niet het geval. Mijn ogen werden drie keer zo groot bij het lezen van het einde van het boek.

Dat onverwachtse en spannende maakt Beste Tommie een heerlijk boek om te lezen. Je bent er snel doorheen, wil erg graag verder lezen en vanaf het begin tot het einde is het boek boeiend. Beste Tommie is dan ook een erg goede thriller die je zeker gelezen moet hebben als je van het genre houdt.

Tekst: Yolande Tump

[isbn]9789049954055[/isbn]

Lees ook:Win! De intrigant van Patricia Snel @boekenblog
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Kan Sophie nog terug?
Lees ook:Nieuwsgierig naar De Expat van Patricia Snel?
Lees ook:Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.