Boekenblog leest ‘Het Amazoneverbond’

De maand van het spannende boek is begonnen en daarom las blogger Eline van Gassen het thrillerdebuut van Ad van de Lisdonk ‘Het Amazoneverbond’. Van de Lisdonk schrijft al sinds zijn jeugd korte verhalen slaat nu een andere weg in.

John Engles en Laura Sieberg onderzoeken een fataal ongeval van een populaire politica. Ondanks de nodige tegenwerkingen komen ze erachter dat de vrouw is vermoord door een geheim genootschap van militante vrouwen. Deze groep stelt alles in het werk om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen en daarbij ontzien ze niets of niemand. Zijn de amazones nog te stoppen voordat een door hen geregisseerd wereldwijd conflict losbarst?

Het is een prettig boek om te lezen, er wordt weinig gebruik gemaakt van moeilijke woorden waardoor de pagina’s lekker snel omslaan. Deze manier van schrijven zorgt er ook voor dat je alles meteen begrijpt en niet te veel moet nadenken over wat je leest.

Het verhaal heeft in het begin wel een moeizame en langdradige start, maar als je er eenmaal in zit ben je gelijk door het verhaal opgenomen. Door het switchen van twee verhaallijnen krijgt het verhaal wat meer spanning. Na de tweede helft komen er meer onverwachte wendingen en onthullingen. Dit laat zien dat het niet zomaar een thriller is, maar dat er goede technieken zijn toegepast door van de Lisdonk. Dit is geen thriller voor de standaardliefhebbers van het spannende boek, maar thriller met een actueel onderwerp. Daarnaast zit er ook een uitgebreide portie erotiek en passie in verwerkt.

Hopelijk kunnen we ‘Het Amazoneverbond’ zien als de eerste stap naar een mooie carrière als thrillerschrijver voor Ad van de Lisdonk. Dit debuut is in ieder geval een erg mooie binnenkomer voor de schrijver.

Tekst: Eline van Gassen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het debuut van Adѐle van Zuylen: Adel verplicht
Lees ook:Marianne Vaatstra, het verhaal van haar moord
Lees ook:Boekenblog leest De laatste rituelen van Hannah Kent
Lees ook:Wageningen in de ban van het spannende boek
Lees ook:Zestienjarige Eline Rosenhart schrijft historische roman

2 reacties op “Boekenblog leest ‘Het Amazoneverbond’

    1. Blogpoule

      Bedankt! het is mijn eerste op boeken.blog dus dat is een mooi compliment.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.