Poolse tranen van Miriam Guensberg

Als de jonge Tanek in het vooroorlogse Polen van eeuwig durende liefde droomt, weet hij nog niet welk wreed lot hem zal treffen. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog voegt hij zich als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie. Een bloedige strijd brengt hem uiteindelijk in Nederland.

Over zijn trauma’s, zijn liefdes én de geheimen van zijn verleden praat hij zelden. Pas als hij op hoge leeftijd opnieuw met geweld wordt geconfronteerd en hij tot actie overgaat, volgt er een kettingreactie waarbij zijn schrijnende geschiedenis zich langzaam openbaart. Poolse tranen is een ontroerende en spannende roman die vanuit verschillende perspectieven het bestaan ontrafelt van een bezield man die onvermoeibaar naar lichtpunten is blijven zoeken.

Over de auteur
Miriam Guensberg is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De roman ‘Poolse tranen’ is een eerbetoon aan haar vader.

[isbn]9789491567414[/isbn]

Lees ook:Miriam Guensberg genomineerd voor WIZO-literatuurprijs
Lees ook:Anne Frank leeft en woont op zolder
Lees ook:Vrouw van Jan Terlouw schrijft oorlogsroman
Lees ook:Wat is wijsheid? Filosofische zoektocht van Jan Bor
Lees ook:Herman Brusselmans: Watervrees tijdens een verdrinking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.