Boekenblog leest het waargebeurde verhaal Uit Zicht

Blogger Irene Groenink heeft voor Boekenblog het waargebeurde verhaal ‘Uit Zicht’ gelezen. Benieuwd waar het verhaal over gaat? Je leest het hieronder!

Het verhaal
Binnen drie jaar moet ze twee keer verhuizen. In die tussentijd is zowel haar boven- als ondergebit getrokken, heeft ze één (of meerdere?) tia’s gehad, zijn de bezoeken aan huisarts, fysiotherapeut en geriater niet meer te tellen, heeft ze met een aardappelschilmesje haar hand proberen te schillen, kan ze van de ene op de andere dag niet meer koken en douchen, laat staan het huishouden doen en lust ze geen haring meer: “Walgelijke rotte vis, vreet dat zelf maar op.”

Uitleg
Karin Kamminga ziet, samen met haar twee zusters en broer, in eerste instantie met lede ogen aan hoe hun moeder langzaamaan afglijdt naar de zelfkant van dementie. De situatie went gauw als ze besluiten met ferme hand de zaak te klaren door de humor van de gevolgen van Alzheimer te blijven inzien. Karin besluit na het overlijden van haar moeder haar ervaringen te bundelen wat resulteert in een uniek, persoonlijk en humoristisch relaas over dementie.

Mening
Dit boek zou ik iedereen, maar dan ook echt iédereen aanraden. Jong, oud, man, vrouw, maakt niet uit. Iedereen kent immers wel iemand met Alzheimer of weet, door de media bijvoorbeeld, hoe het voor familie en vrienden moet zijn om iemand achteruit te zien gaan. Karin Kamminga laat in dit boek zien hoe je met een flinke dosis humor jezelf door zo’n zware periode heen kunt slepen.

Behalve het feit dat dit boek natuurlijk een ontzettend goed initiatief is, is het ook nog eens heel fijn en scherp geschreven. Je sjeest letterlijk door het verhaal heen!

Fragment
Ring, ring.
‘Hé ma, vertel eens.’
‘Hoe weet je nou dat ik het ben, dat is toch raar?’
‘Als je mij belt, verschijnt je naam in het scherm van mijn mobieltje en, om het nog leuker te maken, een foto van jou.’
‘Ik zie jou nooit op mijn telefoon, ik moet altijd maar weer afwachten wie er aan de andere kant zit.’
‘Tsja, je kunt niet alles hebben. Maar vertel, waarmee kan ik je helpen?’
‘Dat weet ik nu niet meer. Al dat geklets van jou ook.’
‘Bel me maar als je het weet.’
‘Stommeling.’

Tekst: Irene Groenink

[isbn]9789462062351[/isbn]

Lees ook:Het ultieme ovenhandboek voor de slimme thuiskok
Lees ook:Aan de slag met Karin op moederdag!
Lees ook:Nieuwe uitgaven in succesvolle Vertel ‘s!-serie
Lees ook:Pap, vertel ‘s! bijzonder cadeau voor vaderdag
Lees ook:Win + Voorproefje Een verleidelijk voorstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.