Gele vogels: roman over de oorlog van nu

Elke oorlog heeft zijn eigen, definitieve romans. De Eerste Wereldoorlog heeft Im Westen nichts Neues en A Farewell to Arms. De Tweede Wereldoorlog heeft Catch-22. Het jaar 2012 ziet de komst van de grote roman over de oorlog in Irak: ‘De gele vogels’.

De gele vogels is het verhaal van de jonge soldaat Bartle, voor wie de oorlog in Irak een uitzichtloze leegte is. Zijn eindeloze dagen zitten vol dood, verderf, maar vooral verveling. In een wanhopige poging grip te krijgen op zijn frustraties, klampt Bartle zich vast aan de kameraadschap met zijn lotgenoten, in het bijzonder zijn vriend Murphy.

‘De gele vogels’ is de ultieme roman over de oorlog van nu, geschreven door een superieur talent dat zelf in Irak zijn sporen heeft verdiend. Kevin C. Powers laat de lezer tegelijk ooggetuige, schuldige en martelaar zijn in een adembenemend boek, waarvan de rechten voor verschijnen al aan vele landen werden verkocht.

Over de auteur
Kevin C. Powers ging op zijn zeventiende het leger in. Een jaar lang diende hij in Irak. Na zijn vertrek uit het leger en een aantal zinloze baantjes schreef hij zich in bij de universiteit van Virginia om Engels te studeren. Hij doceert op dit moment poëzie aan de universiteit van Texas in Austin.

[isbn]9789044621211[/isbn]

Lees ook:Ontdek bestseller Ira’s betekenis van Shoshi Breiner
Lees ook:Verhaal van Lionel Shriver in de bioscoop
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid
Lees ook:Eerste Jan Wolkers Prijs voor Simon van der Geest
Lees ook:Vlaming schrijft boek over deelname van Belgen aan het KNIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.