Liefde aan het werk

Hoe werkt de liefde? Het is geen vraag waar alleen psychologen of relatietherapeuten een antwoord op kunnen bedenken. Eigenlijk weet elk stel hoe de liefde werkt. Ze ondervinden het zelf, dag in dag uit. Deze week verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het nieuwe boek van ‘liefdesprof’ Alfons Vansteenwegen, Liefde aan het werk – Voorbeelden en tips uit de praktijk.

In dit boek vertrekt Alfons Vansteenwegen van concrete verhalen uit de praktijk: van de verdeling van het huishouden tot de grens tussen gezonde en buitensporige jaloezie. Hij gaat op zoek naar de belangrijkste relatievalkuilen en reikt manieren aan om die te omzeilen, maar toont ook aan wat relaties sterk maakt en sterk houdt. Want zonder werk blijft liefde een (weliswaar mooi) woord.

Mag je geheimen voor elkaar hebben? Hoe zorg je ervoor dat je ook nog tijd en ruimte voor jezelf overhoudt? Welke verborgen boodschap geven we mee als we elkaar verwijten maken?

Over deze en vele andere vragen gaat dit boek. Daarnaast wil de auteur een positief antwoord geven op de huidige crisis in het samen leven. Veel mensen voelen zich eenzaam, onvoldaan en onzeker bij hun partner. Het consumentisme heerst ook in relaties. Dit boek biedt een klein alternatief voor de materiële onverzadigbaarheid die ons omringt.

Prof. dr. em. Alfons Vansteenwegen was jarenlang voorzitter van het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de K.U.Leuven. Hij is de auteur van bestsellers als Liefde is een werkwoord (meer dan 120.000 exemplaren verkocht), Hoe overleef je een liefdesaffaire, Als liefde zoveel jaar kan duren en Vreemdgaan met je partner. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze tweejaarlijkse Nederlandse seksuologieprijs van Emde Boas-Van Ussel. In 2011 werd zijn carrière door de World Association of Sexual Health bekroond met de Life Time Achievement Gold Medal Award.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Eyeopener over relaties, macht en intimiteit
Lees ook:Doen jullie het nog? Seks en liefde in relaties
Lees ook:Over de liefde, je leven en het enneagram
Lees ook:Zoektocht naar liefde door wetenschappelijke loep
Lees ook:‘Seks op het werk’ – Een letterlijk cliché

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.