Onze leiders over zichzelf en onze samenleving

Jarenlang was Nederland hét gidsland, waar de koopman en de dominee in goed vertrouwen samenwerkten. Gedeelde christelijk-humanistische waarden als ijver, pragmatisme, oprechtheid en gelijkheid stonden er centraal. Maar zijn deze waarden nog levend, en bovendien: hebben ze nog wel nut in de snel veranderende, door crises geteisterde eenentwintigste eeuw?

In de bundel ‘Koopman en dominee’ komen twintig leiders – managers, wetenschappers, politici, bestuurders – aan het woord. Ze vertellen welke traditionele waarden ze in hun jeugd hebben meegekregen en hoe die hun maatschappelijke rol hebben bepaald. Welke missie hebben zij en wat is hun visie op de huidige financiële, politieke en morele crisis? Samen vormen deze gebundelde interviews een inspirerende bijdrage tot de brede discussie over de toekomst van onze samenleving.

Samenstellers Hans Valkenburg en Theo van Stuijvenberg interviewden twintig leiders uit alle geledingen van de Nederlandse maatschappij: Kader Abdolah, Peter Bakker, Antoine Bodar, Jan Louis Burggraaf, Cees Dekker, Marjolijn Februari, Bas Haring, Agnes Jongerius, Andreas Kinneging, Kees de Kort, Gerard de Korte, Margriet van der Linden, Piet Moerland, Liesbeth Noordegraaf-Eelens, Jac Orie, Simon Reinink, André Rouvoet, Marijn Simons, Naema Tahir en Ben Tiggelaar.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Grote finale Boekenweek 2011 op 27 maart in Carré
Lees ook:100.000 exemplaren verkocht van duoboek Abdolah
Lees ook:Kader Abdolah: Ik kus dit boek
Lees ook:Boekenbal der Titanen
Lees ook:Nederland en het poldermodel; overlegmodel onder de loep

Eén reactie op “Onze leiders over zichzelf en onze samenleving

  1. silver price

    In de bundel Koopman en dominee die in oktober 2012 verschijnt bij uitgeverij Buijten en Schipperheijn Motief komen twintig leiders – managers, wetenschappers, politici, bestuurders – aan het woord. Ze vertellen welke traditionele waarden ze in hun jeugd hebben meegekregen en hoe die hun maatschappelijke rol hebben bepaald. Welke missie hebben zij en wat is hun visie op de huidige financiële, politieke en morele crisis? Samen vormen deze gebundelde interviews een inspirerende bijdrage tot de brede discussie over de toekomst van onze samenleving.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.