De oorlog is nog lang niet voorbij

Tomas Ross en Iona Hogendoorn nemen ons mee naar het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog. “Het was al warm, vertelde mijn moeder vaak, die zeer vroege vrijdagochtend van 10 mei 1940, de zon nog maar net op.”

“Ze was al om halfvier wakker geworden, geen wonder met een zoontje van drie en een pasgeboren tweeling. Ergens in de buurt van Rotterdam. Mijn vader was politieman, net nachtdienst gehad, en sliep – net als de meeste Nederlanders – de slaap der onwetenden. Onwetend dus ook dat het om 3.55 uur, net vóór de zon opkwam, X-Zeit was, het door Hitler persoonlijk bepaalde tijdstip om het Koninkrijk der Nederlanden binnen te vallen.”

In ‘De oorlog is nog lang niet voorbij’ neemt Tomas Ross ons mee op een reis door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het boek is rijk geïllustreerd met historisch beeldmateriaal en recente foto’s van Iona Hogendoorn. Hierdoor ontstaat een uniek beeld van de belangrijkste periode uit onze geschiedenis, waarvan de gevolgen en betekenis nog niets aan kracht hebben ingeboet.

[isbn]9789022959596[/isbn]

Lees ook:Tomas Ross krijgt eigen imprint
Lees ook:Donald Nolet debuteert bij Tomas Ross Crime
Lees ook:Een nieuwe staat; 200 jaar Koninkrijk
Lees ook:Een andere kijk op de Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Bernhard, Schavuit van Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.