De waanzinnige boomhut van 13 grappige verdiepingen

In de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen kom je een boomhut tegen die je nog nooit hebt gezien! De hut heeft dertien verdiepingen met bijvoorbeeld een bowlingbaan, geheim ondergronds laboratorium en een limonadefontein. Andy en Terry beleven in de hut allerlei avonturen. Maar, wat ze eigenlijk moeten doen is een boek schrijven. Helaas komt er van alles tussen.. Zo besluit Terry de kat van de buurvrouw geel te verven, omdat hij een kanarie wil. Wanneer de katnarie (want dat is het geworden) weggevlogen is, moet Terry toch ècht nog even Blaffy de blaffende hondenshow kijken. En zo gaat het verder… Uiteindelijk komt het boek er wel,  maar vraag niet hoe.

Ik betrapte me er regelmatig op dat ik hardop moest lachen terwijl ik dit boek las. Het bevat leuke, vrolijke  tekeningen en er is leuk omgegaan met pagina indeling. Hierdoor is het een leuk en makkelijk boek voor kinderen, maar ook als je al ouder bent is dit boek ontzettend leuk om te lezen!

De dingen die Andy en Terry mee maken zijn heel herkenbaar. Want zij zijn niet alleen de hoofdrolspelers, maar ook de schrijvers. Terry gaat bijvoorbeeld in plaats van werken allerlei onnuttige dingen doen, iets wat ik ook wel ken. De manier waarop Andy hierop reageert komt mij ook bekend voor: Hij wordt boos en is gestrest. Het leukste is dat daar dan weer de gek mee wordt gestoken.

Een klein minpuntje is dat de rode draad van het verhaal onduidelijk is. Van de ene belevenis komt de andere, en zo kabbelt het boek door. Ik kreeg het gevoel dat er zomaar in het wilde weg was geschreven, om uiteindelijk maar te zien waar het verhaal eindigt. Toch komen alle belevenissen aan het eind wel bij elkaar en ben ik niet helemaal de weg kwijt geraakt. Wanneer je langs dit punt heen kijkt blijft er een boek over wat bol staat van de geniale grappen en goeie tekeningen. Een echte aanrader!

Over de auteurs
Andy Griffiths en Terry Denton zijn een Australische schrijver en tekenaarsduo. Ze hebben al verschillende kinderboeken op hun naam staan, waarvan de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen een bestseller is in eigen land. Met dit boek debuteren de schrijvers in Nederland.

Tekst: Ilse Maas

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:1000 dingen doen met kinderen in Nederland
Lees ook:Boekenweekbundel met Heleen van Royen en Ronald Giphart
Lees ook:Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren
Lees ook:Sinterklaasboek van Paul de Leeuw *vandaag en morgen gratis!*
Lees ook:Krrrr…okodil! gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.