Nederlands kinderboek op iPhone, iPad en iPod touch

Er was eens… een eigenwijs prinsesje genaamd Arabella. Nadat ze al verschillende avonturen in een boek had beleefd, wilde ze wel eens wat anders. Ze besloot dat het tijd werd voor een nieuw avontuur op de iPhone,
iPad en iPod touch. Toen ontmoette ze RumdeeDum – het avontuur kon beginnen.

Deze zomervakantie verschijnt het verhaal ‘Prinses Arabella wil spelen’ op de iPhone, iPad en iPod touch. Het is daarmee een van de eerste Nederlandse kinderboeken op de iPad. Het verhaal is gericht op kinderen van vier tot en met tien jaar. Het interactieve boek van Prinses Arabella bevat een compleet nieuw verhaal speciaal ontwikkeld voor iPhone, iPad en iPod touch. ‘Prinses Arabella wil spelen’ is een mooi verhaal om tijdens een lange rit naar de zomerse vakantiebestemming te lezen of om er thuis lekker mee op de bank te kruipen.

Prinses Arabella ontstond nadat schrijfster en illustrator Mylo Freeman hoorde van een Surinaams meisje dat de hoofdrol in een toneelstuk weigerde omdat ‘er toch geen zwarte prinsesjes bestonden’. Voor Freeman was het duidelijk, er moest een prentenboek komen over een donker prinsesje. Zo ontstond Prinses Arabella, een donker prinsesje met een sterke wil. Inmiddels zijn er reeds vier succesvolle boeken verschenen over dit eigenwijze prinsesje. Met dit interactieve boek heeft ze haar eerste stap gemaakt naar de iPhone, iPad en iPod touch.

Het verhaal komt op de iPhone, iPad en iPod touch echt tot leven dankzij muziek, geluiden en animaties. Door te tikken op het scherm ontdekken kinderen zelf welke verrassingen en animaties in het verhaal zijn verstopt. Het interactieve boek is op verschillende manieren te lezen, zowel ouders als kinderen kunnen met behulp van korte teksten het verhaal in eigen woorden navertellen. Kinderen kunnen ook gebruik maken van de voorleesfunctie bij het verhaal. Beginnende lezertjes kunnen bovendien de eenvoudige tekst zelf lezen, voor de meer ervaren lezers is de volledige tekst te lezen op de iPad. Het verhaal is zowel in het Nederlands als het Engels te lezen en te beluisteren.

Lees ook:Piccolo Picture Book app tijdelijk gratis
Lees ook:De prinses met de lange haren in de app Kinderboeken
Lees ook:Prinses Laurentien helpt kleuters met lezen
Lees ook:Máxima kan nu naar de bibliotheek in Wassenaar
Lees ook:Portret van prinses Beatrix geschreven door Hella S. Haasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.