Spirituele clicklit van auteur Jen Minkman

Jen Minkman vond het tijd voor een geheel eigenzinnig genre: de spirituele clicklit. Schaduw van de tijd viel hierdoor op bij uitgeverij Ellessy. Tijd voor auteur Saskia Boree om zelf een schaduw over dit boek te werpen.

Vanaf de eerste dag dat Hannah in Arizona arriveert om te genieten van een lange vakantie, wordt ze aangetrokken door Josh Benally, een zeventienjarige jongen uit het Navajo- reservaat, en jeugdvriend van Ben haar broer. Zijn vrienden vinden Josh soms wat vreemd, maar hij komt heel volwassen en veel ouder over voor zijn jonge leeftijd.

Hannah wordt verliefd op Josh, en op een onbewaakt moment alleen in haar auto, wordt ze bedreigd door drie jongens. Hierdoor krijgt ze angstaanjagende en gedetaileerde dromen uit het verleden. Dromen waarin de oorlog tussen Mexicanen en Indianen centraal staat, en waarin ze een veel oudere Josh ziet. Toch houden deze dromen Hannah niet van een relatie met Josh weg.

Vanaf de dag dat Hannah bedreigd werd, ziet ze overal mysterieuze groepjes van drie personen. Haar vriendin Amber kan aura’s zien, en wanneer Hannah uit de lokale supermarkt stapt, ziet ze weer zo’n drietal. Amber concludeert dat deze houthakkers geen aura’s hebben, en dat het eigenlijk skinwalkers zijn: gedaantes die tussen de echte wereld en de sluimerwereld verkeren. Kort erna ziet ze een drietal coyotes met rood oplichtende ogen vlakbij de hut waarin ze verblijft. Een andere vriendin, Emily heeft zo haar eigen ideeën over de situatie van Hannah. Zij denkt dat ze behekst is door de chindi.

Wanneer Josh het tijdelijk uitmaakt, is Hannah niet alleen gebroken, maar begint ze ook eindelijk een verband te zien tussen haar relatie met Josh en haar bizarra dromen en levensechte visioenen met de oudere Josh. Het is Ben die Josh op zijn vingers tikt, en daardoor wordt de relatie tussen Hannah en Josh nieuw leven ingeblazen. Josh vertelt al snel zijn opmerkelijke levensverhaal, een verhaal waarbij blijkt dat hij jaren geleden vervloekt is door de yenaldlooshi. Josh heeft namelijk een levenslijn dat ver terug in de tijd gaat, en blijkt een lange taak uit het verleden te hebben, wat het oudere gedrag verklaard. Door de vloek trekt hij zijn geliefde erin mee, omdat de liefde hem met Hannah verbindt. Is Hannah bereid een spirituele verbintenis met Josh aan te gaan? En kan de vloek van Josh uiteindelijk worden gebroken?

Jen Minkman werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag. Vorig jaar september verscheen de clicklit Back to school! van haar hand, en met Schaduw van de tijd schiep ze de paranormal romance of de spirituele clicklit, wat voor Boekenblog verrassend uit de bus kwam. Schaduw van de tijd is niet je standaard liefdesroman. De lezer maakt kennis met een opmerkelijk volk, waarbij de connectie tussen hen en het paranormale niet bepaald taboe is. Minkman houd er vakkundig de vaart in, en heeft haar personages een humoristische, luchtige twist gegeven. Een boek om heerlijk bij te relaxen.

Tekst: Saskia Boree

Lees ook:Bot voor bot komt hij weer terug thuis
Lees ook:Overtreft Wytske Versteeg met Boy De wezenlozen?
Lees ook:Nieuw Hercule Poirot-mysterie; 39 jaar na dood Agatha Christie
Lees ook:Trailer Daglicht; naar boek Marion Pauw, met Angela Schijf
Lees ook:Spiritueel door de overgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.