Hét groot culinair Ron Blaauw-boek

Chef-kok Ron Blaauw deelt in dit nieuwe boek favoriete adresjes van Amsterdam – de stad die hem past als een handschoen. Hij onthult de plekken waar hij een kroketje trekt, een biertje drinkt, een harinkje hapt of paddenstoelen in het stadswild raapt.

Maar ook die zaken waar hij het mooiste zout koopt, of de allerbeste thee, klasse leverworst en dito mosterd. Klassiekers, zowel als hipster spots. Het Vondelpark, maar ook de grachten.

Waar Ron de lezer ook mee naartoe neemt, hij raakt er in gesprek met gepassioneerde koks, slagers en vissers, kunstenaars, voetballers en volkszangers. De een deelt met hem een onvergetelijke anekdote, de ander een recept. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze houden van Amsterdam. Net als Ron. En van Ron. Net als Amsterdam. Zíjn Amsterdam.

Over de auteurs
Ron Blaauw werd al op 22-jarige leeftijd voor het eerst souschef bij De Kersentuin. In Ouderkerk aan de Amstel ontving zijn restaurant twee Michelinsterren en ontving hij in 2008 het diploma SVH Meesterkok. Zijn restaurant is inmiddels verhuisd naar Amsterdam en begin april 2013 gooide Ron het concept van zijn restaurant om naar Ron Gastrobar.

Marjan Ippel is Amsterdammer, foodtrendwatcher, foodblogger, publicist en oprichter van talkingfood.nl. Ze schrijft columns over eten en eettrends in onder meer ELLE Eten en Winelife.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Moderne helden
Lees ook:Lekker koken
Lees ook:Maarten Boers acquirerend redacteur Nieuw Amsterdam
Lees ook:Moord op een diender – boek als eerbetoon
Lees ook:Zomerboekenmarkten van De KAN in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.