Oefenvijftiger Wim de Jong schrijft boek over midlife crisis

Ben ik nog aantrekkelijk? Heb ik alles uit de liefde, het vaderschap, mijn vriendschappen en mijn loopbaan gehaald? Hoe kan het dat ik er ineens bij wil lopen als een cowboy? En hoe verberg ik mijn groeiende onzekerheid voor al die aantrekkelijke oudere meiden die hopelijk nog snel op mijn pad komen? Allemaal vragen van een ouder wordende man…

Wim de Jong had rond zijn 45-ste aan een paar van zulke vragen genoeg om zichzelf kwijt te raken in een heuse midlifecrisis, volgens hem het meest onderschatte mannenprobleem in de medische wetenschap. Die midlife is intussen al acht jaar aan de gang. In ‘Oefenvijftiger’ legt hij, zwelgend en ook wel jammerend het gevoelsleven van de ouder wordende man bloot en dat leverde een treffend, tragikomisch egodocument op.

Aan het eind van het boek dient zich alsnog een onversneden midlfecrisis aan. Zijn vrouw, aan wie het boek liefdevol is opgedragen, verlaat hem voor een tien jaar jongere minnaar. In een paar weken tijd is hij van oefenvijftiger een echte vijftiger geworden. Een man met een heel leven voor zich…

Over de auteur,
Wim de Jong (1957) is columnist van Volkskrant Magazine en levert bijdragen aan tal van bladen. Hij is (co-)auteur van onder andere ‘Met de mannen!’, ‘Vaderliefde’, ‘Alles wat een man/vrouw moet weten’ en ‘Kantoortaal – Zakwoordenboek voor op het werk’. Vorig jaar verscheen van zijn hand ‘Handboek voor de moderne man’, met Christjan Knijff en Henrico Prins.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De tragiek van de vijftigplusman
Lees ook:Wat dóé je met de gelukkige momenten in je leven?
Lees ook:Lastminutemama’s – verhalen over laat kinderen krijgen
Lees ook:Interactief boek voor jou en de kids
Lees ook:Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.