Leergang Creative writing Vrije Universiteit Amsterdam

Creative writing is wereldwijd al decennialang een academische discipline − behalve in de lage landen. De Vrije Universiteit Amsterdam bracht daar enkele jaren geleden verandering in door Creative writing als vak aan te bieden aan de eigen studenten. In samenwerking met de Querido Academie van uitgeverij Querido biedt de Vrije Universiteit Amsterdam nu ook een leergang aan voor beginnende en meer gevorderde schrijvers van buiten de universiteit.

Het docententeam bestaat uit prof. dr. Ben Peperkamp, prof. dr. Dick Schram, dr. Marjolein van Tooren (allen verbonden aan de letterenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam), Arie Storm (schrijver, docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en recensent bij Het Parool) en Patricia de Groot en Josje Kraamer (beiden redacteur bij uitgeverij Querido). De gastschrijvers P.F. Thomése, Gustaaf Peek en Peter Buwalda geven inzicht in hun eigen manier van werken.

De cursus begint met lees- en hoorcolleges waarin grote werken uit de wereldliteratuur worden geanalyseerd en waarin de technieken van deze schrijvers worden blootgelegd. Daarna volgen intensieve schrijfcolleges: de cursisten gaan zelf aan de slag met de door hen geleerde technieken. De cursus wordt afgesloten met een aantal praktische colleges waarin het debuteren en het boekenvak centraal staan.

Er worden geen eisen gesteld aan de vooropleiding van de deelnemers aan de leergang. Wie de leergang met goed gevolg afrondt, ontvangt een certificaat van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.queridoacademie.com.

Lees ook:75 Tools for Creative Thinking
Lees ook:Cees Nooteboom ontvangt eredoctoraat Vrije Universiteit Berlijn
Lees ook:Christine D’haen overleden
Lees ook:Spectaculaire 3D-film T.S. Spivet naar boek Reif Larsen
Lees ook:Leon Hanssen hoogleraar Life Writing and Cultural Memory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.