Nationale Mediatheek Trofee 2016; wie wint ‘m?

Nationale Mediatheek Trofee 2016; wie wint ‘m? Een fijne leesomgeving is belangrijk om goed te kunnen lezen. Daarom is de Nationale Mediatheek Trofee in het leven geroepen. De organisatie prikkelt leerlingen, docenten en mediathecarissen in het voorgezet onderwijs om stil te staan bij de leesomgeving op hun school, wat is er goed in hun mediatheek en wat kan er beter?

Met de Nationale Mediatheek Trofee (voorheen de Prijs voor de Beste Leesomgeving) kunnen leerlingen hun waardering voor hun mediatheek laten zien. Zij kunnen hun mediatheek nomineren tot 1 juni. De winnende mediatheek wint niet alleen de Nationale Mediatheek Trofee 2016, ook mogen zij voor € 1.000,- aan boeken uitzoeken. Daarnaast wordt er een Aanmoedigingsprijs uitgereikt ter waarde van € 500,-, ter beschikking gesteld door de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs.

Bij voorkeur zijn het de leerlingen die de eerste foto’s en een onderbouwing van hun inzending insturen. Docenten en mediathecarissen kunnen de leerlingen aansporen, assisteren en inspireren om hun mediatheek te nomineren, maar mogen ook zelf een foto insturen en daarmee hun school nomineren. De deadline voor de aanmeldingen is 1 juni 2016.

Leerlingen dragen hun mediatheek voor door een of meerdere foto’s van hun leesomgeving op te sturen naar: [email protected].

In de mail moet het volgende zijn opgenomen:

  • Waarom de mediatheek zo goed is
  • De naam en adresgegevens van de school
  • Het e-mailadres van de mediathecaris

Nadat de school is aangedragen, wordt contact opgenomen met de mediathecaris om de inzending te completeren. In september worden de nominaties bekend gemaakt en in november volgt de feestelijke prijsuitreiking.

Klik hier voor meer informatie. 

Lees ook:Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft beste leesomgeving
Lees ook:PISA-onderzoek onderstreept noodzaak leesbevordering
Lees ook:Jonge Jury in volle vaart
Lees ook:Gedichtendag 2011: dit staat er te gebeuren
Lees ook:Vier Dag van de Jonge Jury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.