Echt gebeurd wint Storytel Luisterboek Award

Echt gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim heeft de meeste stemmen gekregen en vanavond de Storytel Luisterboek Award gewonnen. Het winnende luisterboek bevat het beste uit de maandelijkse middagen in Toomler waarop mensen verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Cornelisse en Wertheim wonnen met 29% van de stemmen en ontvingen de prijs vanavond in het Radio 1 programma Kunststof Radio (NTR) uit handen van juryvoorzitter Vincent Bijlo.

De Week van het Luisterboek is vandaag gestart en duurt tot en met zondag 25 mei. De boekwinkel geeft bij aankoop van ? 9,95 aan (luister)boeken het Luistergeschenk Liever horen wij onszelf van Renate Dorrestein cadeau aan haar klanten. Deelnemende openbare bibliotheken geven het Luistergeschenk, dat zowel op CD als download verschijnt, cadeau aan haar leden.

Echt gebeurd (Rubinstein) werd gelezen door onder anderen Paulien Cornelisse, Micha Wertheim, Eva Maria Staal, Henk Euving, Laura San Giogi, Okke Westdorp, Thomas Gast, Aaf Brandt Corstius, Abel Nienhuis, Tim Kamps en Linda Polman. De overige door een jury genomineerde luisterboeken waren De vergelding (Rubinstein), geschreven en gelezen door Jan Brokken, het door Pepijn Lanen geschreven en gelezen Sjeumig (Anthos), Het geluk van de sprinkhaan (Rubinstein), geschreven en gelezen door Toon Tellegen en Het Gouden Orkest (Rubinstein), geschreven door Gertrude Crampton en Helen Palmer en gelezen door Dieuwertje Blok, Erik van Muiswinkel, Willem Nijholt, Sieger Sloot en Henny Vrienten. In 2013 won Maar buiten is het feest van Arthur Japin de Luisterboek Award.

Storytel Luisterboek Award
De Luisterboek Award wordt dit jaar voor het eerst gesponsord door Storytel: ‘s werelds eerste streaming dienst voor luisterboeken. In 2005 werd Storytel in Zweden opgericht, alwaar vandaag de dag inmiddels 80.000 mensen abonnee zijn. Sinds juni 2013 is Storytel ook beschikbaar in Nederland: voor een vast bedrag per maand hebben abonnees onbeperkt toegang tot alle titels. Op dit moment zijn dit bijna 1000 Nederlandstalige en ruim 5000 Engelstalige titels. Luisteren via Storytel kan streaming of, tot maximaal vijf luisterboeken tegelijk, offline.

Lees ook:Shortlist Storytel Luisterboek Award bekend – stemmen!
Lees ook:Streaming luisterboekendienst Storytel komt naar Nederland
Lees ook:Week van het Luisterboek krijgt publieksprijs
Lees ook:Paulien Cornelisse breekt verkooprecord met En dan nog iets
Lees ook:Shortlist Luisterboek Award bekendgemaakt; stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.