Schrijvers vallen in de prijzen

De Jan Campert-prijzen 2013 zijn recent toegekend. Micha Hamel zal in januari 2014 voor zijn bundel Bewegend doel de Jan Campert-prijs 2013 ontvangen, de prijs voor de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. Oek de Jong krijgt de F. Bordewijk-prijs; de jury vindt zijn roman Pier en oceaan het beste prozaboek van 2013. De Jong kreeg de prijs ook al in 1980 voor Opwaaiende zomerjurken.

Tom Lanoye ontvangt de Constantijn Huygens-prijs, een jaarlijkse oeuvreprijs, en Jan Paul Schutten zal in januari de tweejaarlijkse Nienke van Hichtum-prijs voor jeugdliteratuur in ontvangst nemen voor Het raadsel van alles wat leeft.

Lees ook:Huygens-prijs voor Brassinga
Lees ook:Jan Campert-stichting deelt prijzen uit
Lees ook:Boekverkopers Polare: ‘De vlucht’ beste boek 2013
Lees ook:Guus Kuijer krijgt prijs
Lees ook:Tom Lanoye in Alleen Elvis blijft bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.