Gouden Griffel voor Spinder van Simon van der Geest

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar ‘Spinder’ van Simon van der Geest (Querido). De auteur ontving de prijs vanavond uit handen van ‘blade babe’ Marlou van Rhijn tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. Het is voor het eerst dat een auteur zo kort op elkaar een tweede Gouden Griffel wint. In 2011 won hij met zijn boek ‘Dissus’.

‘Ongemeen spannend is ‘Spinder’. Na ‘Dissus’ (2010) heeft Simon van der Geest opnieuw een meesterlijk boek geschreven, passend en overtuigend geïllustreerd door Karst-Janneke Rogaar. Virtuoos geschreven, spannend, beklemmend, psychologisch overtuigend – dit meesterwerk is het allemaal’, aldus de Griffeljury. Simon van der Geest (1978, Gouda) debuteerde als kinderboekenschrijver in 2009 met ‘Geel gras’ (Querido). Na ‘Dissus’ is ‘Spinder’ zijn derde boek. Van der Geest schrijft ook gedichten en toneelstukken en geeft theater- en toneelschrijfles aan kinderen en jongeren.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Gouden Griffel 2011 voor Dissus van Simon van der Geest
Lees ook:Eerste Jan Wolkers Prijs voor Simon van der Geest
Lees ook:Pupkin Film koopt rechten Spinder
Lees ook:Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt voor mooiste kinderboeken 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.