Walter Lucius wint Schaduwprijs met De vlinder en de storm

De Schaduwprijs, voor het beste thrillerdebuut, is gewonnen door Walter Lucius met De vlinder en de storm (A.W. Bruna Uitgevers). Dit is zojuist bekendgemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van de 25ste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek, in Felix Meritis in Amsterdam.

Over ‘de Hartland trilogie / Deel 1 De vlinder en de storm‘ van Walter Lucius, pseudoniem van scenarist en producent Walter Goverde, zei juryvoorzitter Wendela de Vos: “Over hoe een hit-and-run op een Afghaans jongetje te maken blijkt te hebben met een machtig internationaal crimineel netwerk. Een knap geconstrueerd, eigentijds verhaal, met mooi getekende personages.” De winnaar van de Schaduwprijs ontvangt een cheque van € 1000,- en een prent van Daan Jippes. De Gouden Strop en Schaduwprijs zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs (GNM).

25ste Juni – Maand van het Spannende Boek
De Avond van het Spannende Boek is hét ‘Boekenbal’ van misdaadauteurs en de jaarlijkse opening van de Maand van het Spannende Boek, dit jaar de 25ste editie. Vele auteurs gaven daarom acte de présence en vanuit het buitenland waren onder anderen de bestverkopende auteurs van het afgelopen jaar Karin Slaughter en het thrillerduo Nicci French aanwezig. Eregast was Loes den Hollander, auteur van het Geschenkboek Nooit Alleen, dat in een oplage van een kleine 600.000 exemplaren verschijnt. De gehele maand juni geeft de boekhandel het bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken cadeau aan haar klanten.

[isbn]9789400501737[/isbn]

Lees ook:Plaats op Schaduwprijs shortlist: Lucius, Rijnvis en Römer
Lees ook:Grote buitenlandse auteurs op Avond van Spannende Boek
Lees ook:Afghaanse vrouw speelt grote rol in trilogie Walter Lucius
Lees ook:Loes den Hollander auteur geschenk Juni – Maand van het Spannende Boek 2013
Lees ook:846.000 exemplaren van Versluiering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.