Kanshebbers Gouden Strop en Schaduwprijs zijn bekend

‘Volmaakte verdwijning’ van Derwent Christmas (Nieuw Amsterdam), ‘Een zomer zonder slaap’ van Bram Dehouck (De Geus), ‘Blauwe sneeuw’ van Nellie Mandel (Manteau), ‘De vriend’ van Charles den Tex (De Geus) en ‘De vuurwerkramp van Harmen Saliger’ van Peter de Zwaan (Cargo) zijn de vijf kanshebbers op De Gouden Strop 2012, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

De genomineerden voor de Schaduwprijs, voor het beste Nederlandstalige spannende debuut zijn ‘Nostalgie’ van Lieven de Letter (Houtekiet), ‘Oog van de naald’ van Griselda Molemans (Mistral) en ‘De ziener’ van Kevin Valgaeren (Kramat). De prijzen worden 31 mei bekendgemaakt en aan de winaars uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek in Felix Meritis in Amsterdam.

Lees ook:Max van Olden wint Schaduwprijs voor Lieve edelachtbare
Lees ook:Longlist De Gouden Strop bekendgemaakt
Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Vijf kanshebbers voor De Gouden Strop 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.