Gouden Griffel 2011 voor Dissus van Simon van der Geest

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar ‘Dissus’ van Simon van der Geest. De auteur ontving de prijs vanavond tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek.

De jury roemde de bewerking van de Odyssee om de rake gevoelens en de virtuoze taal. “Een klassiek verhaal in een gedurfd nieuw jasje van goede snit. ‘Dissus’ getuigt van vakmanschap, passie, verbeeldingszin en schrijflust. Een dynamisch avontuur dat laat zien hoe zeer de literatuur leeft en hoe volwassen de jeugdliteratuur kan zijn,” aldus de Griffeljury.

Over de auteur
Simon van der Geest (1978, Gouda) debuteerde als kinderboekenschrijver in 2009 met ‘Geel gras’ (Querido), over de 11-jarige Fieke die alleen achter wordt gelaten op een camping in Frankrijk. ‘Dissus’ (Querido) uit 2010 is zijn tweede boek. Hierin vermengt hij het verhaal van de held Odysseus met zijn eigen jeugd in een klein dorp. Van der Geest schrijft ook gedichten en toneelstukken en geeft theater- en toneelschrijfles aan kinderen en jongeren.

De Kinderboekenweek heeft als motto Superhelden – Over dapper durven zijn en duurt nog tot en met zaterdag 15 oktober.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Gouden Griffel voor Spinder van Simon van der Geest
Lees ook:Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest
Lees ook:Eerste Jan Wolkers Prijs voor Simon van der Geest
Lees ook:Gouden Griffel 2015 voor Bette Westera
Lees ook:Recordpoging simultaan voorlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.