Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt

UPDATE: Deze auteurs staan op de longlist: Lees verder.

Aanstaande woensdag 31 maart worden vanaf elf uur de spannende boeken die op de longlist van De Gouden Strop 2010 staan via Twitter bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Koos Postema, heeft uit de 87 inzendingen intussen zijn keuze gemaakt.

Auteurs, uitgevers en vertegenwoordigers van de pers zijn natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar de keuze van de jury. Staan er tien, elf of twaalf spannende boeken op de longlist? Wat zijn de verhoudingen man-vrouw en Nederlands-Vlaams? Is er een schrijvend duo bij? Welke uitgeverij scoort het beste? Wie niets wil missen volgt vanaf nu @degoudenstrop op Twitter.

De bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op 27 april tijdens de persbijeenkomst van Juni – Maand van het Spannende Boek. De Gouden Strop wordt uitgereikt op 1 juni 2010 tijdens The Power of Plots, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek in de Melkweg, Amsterdam.

Gouden Strop
De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, werd in 1986 ingesteld op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). De prijs is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Beheerder van de Gouden Strop is het bestuur van de Stichting Gouden Strop. De Gouden Strop bestaat uit een geldprijs van €10.000,- en een sculptuur van Marianne van den Heuvel. De prijs wordt mogelijk gemaakt door The Read Shop en Stichting LIRA Fonds.

(Persbericht De Gouden Strop-organisatie)

Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010
Lees ook:Longlist De Gouden Strop bekendgemaakt
Lees ook:Annemarie van Gaal juryvoorzitter De Gouden Strop 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.