Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010

Koos Postema volgt Agnes Jongerius op als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2010. Onder zijn leiding buigt zich inmiddels de in totaal vijfkoppige jury over het groeiend aantal spannende inzendingen. Koos Postema is bij het grote publiek bekend als radio- en televisiepresentator, journalist, programmamaker, maar bovenal is hij een enorm liefhebber van spannende boeken. Zo was hij vorig jaar in de boekhandel in zijn woonplaats een dag lang ‘gastboekverkoper’ tijdens Juni – Maand van het Spannende Boek.

Naast juryvoorzitter Postema hebben zitting de vakjuryleden Ineke van den Bergen (journaliste en thrillerrecensente van de Volkskrant), Bert Vuijsje (journalist, schrijver en jarenlang thrillerrecensent voor onder meer de Volkskrant) en Marcella van der Weg (verslaggever en recensente van spannende boeken voor HP/de Tijd). Robin Troost, die in 2009 ook in de jury zat en een groot liefhebber van het genre is, maakt namens sponsor The Read Shop de jury compleet.

Binnenkort komt de jury bijeen om de eerste leeservaringen met elkaar te delen. De shortlist wordt begin april verwacht. De bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op 27 april.

Gouden Strop
De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, werd in 1986 ingesteld op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). De prijs is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Beheerder van de Gouden Strop is het bestuur van de Stichting Gouden Strop. De Gouden Strop bestaat uit een geldprijs van €10.000,-, en een sculptuur. De prijs wordt mogelijk gemaakt door The Read Shop en Stichting Lira.

Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Inge Ipenburg juryvoorzitter Gouden Strop 2011
Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Annemarie van Gaal juryvoorzitter De Gouden Strop 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.