Nominaties Gouden Strop bekend

Vijf auteurs zijn genomineerd voor de Gouden Strop 2009, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De jury heeft ditmaal 81 misdaadromans gelezen, een record, zo maakte de organisatie vandaag bekend. De gelukkige genomineerden zijn Gauke Andriesse met ‘Stilzwijgen’, ‘Lust’ van Luc Deflo, Bavo Dhooges ‘Stiletto Libretto’, Marion Pauw met ‘Daglicht’ en ‘Stuk’ van Judith Visser.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius voert de vakjury aan. De Gouden Strop is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. De prijs (10.000 euro en een sculptuur) wordt op 2 juni uitgereikt in Amsterdam.

Lees ook:Marion Pauw winnaar van de Gouden Strop 2009
Lees ook:Diamanten Kogel voor Bavo Dhooge
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010
Lees ook:Bram Dehouck wint De Gouden Strop 2012
Lees ook:Marion Pauw auteur Maand van het Spannende Boek 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.