Vakprijs poëzie Awater naar Tonnus Oosterhoff

Volgens Nederlandse en Vlaamse cultuurrecensenten is de dichtbundel ‘Ware Grootte’ van Tonnus Oosterhoff de beste van het afgelopen jaar. De beroepslezers kennen Oosterhoff de eerste Awater Poëzieprijs toe. Dat maakte poëzietijdschrift Awater gisteren bekend.

De nieuwe prijs moet de aandacht te vestigen ‘op een dichtbundel van uitzonderlijke kwaliteit en de Nederlandstalige poëzie in het algemeen’. Aan de prijs is een bedrag van 500 euro verbonden. In de jury zaten recensenten van onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw en De Groene Amsterdammer.

Tonnus Oosterhoff (55) werd eerder onderscheiden met de Gedichtendagprijs 2009, voor een van de gedichten uit Ware Grootte. In 2003 ontving hij de VSB Poëzieprijs voor zijn vorige bundel Wij Zagen Ons in Een Kleine Groep Mensen Veranderen.

Lees ook:Gratis poëziebundel Judith Herzberg bij Trouw – za 9 feb
Lees ook:Tonnus Oosterhoff wint P.C. Hooftprijs
Lees ook:Druk om te presteren is voor twintigers immens geworden
Lees ook:Alleen in mijn gedichten kan ik wonen
Lees ook:Thijs Zonneveld winnaar Sportblokjesbokaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.