Duizend Woorden Prijs naar Ellen Heijmerikx

Ellen Heijmerikx heeft gisteravond met het verhaal De orka de Duizend Woorden Prijs voor het beste korte verhaal gewonnen. Uit handen van juryvoorzitter A.L. Snijders ontving zij de prijs, die bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro, een jaar lang alle boeken van Uitgeverij Nieuw Amsterdam en een workshop door een gerenommeerde auteur. In zijn juryrapport noemde Snijders het ‘een wonder’ dat alle juryleden unaniem in hun oordeel waren, en prees hij de glasheldere stijl en de dwingende kracht van het verhaal.

De uitreiking vond plaats tijdens de zinderende Avond van het Korte Verhaal in een uitverkochte Desmet Studio’s, te Amsterdam. De avond werd door de VPRO-radio opgenomen en stond onder leiding van Lotje IJzermans en Wim Brands. Er waren optredens van Joost Zwagerman, Arnon Grunberg (via de telefoon), Tommy Wieringa, Thomas Verbogt, Elke Geurts en Eva Maria Staal.

De uitzending van de avond is a.s. vrijdag 19 december tussen 20.00 en 22.00 uur te beluisteren bij VPRO’s De Avonden op radio 6.

Lees ook:John Irving hoofdgast VPRO Boeken Festival
Lees ook:A.L. Snijders krijgt Constantijn Huygensprijs
Lees ook:Hella Haasse op radio en tv
Lees ook:Wim Brands over meesterwerk Albert Vigoleis Thelen
Lees ook:CPNB radiosport hoort tot de beste drie van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.