Ruben Terlou naar Lebowski Publishers

Ruben Terlou (1985) is vandaag gepresenteerd als de nieuwe aanwinst in het non-fictiefonds van Lebowski Publishers. Het eerste boek van de documentairemaker, fotograaf en arts verschijnt naar verwachting eind 2017.

Terlou werd onlangs bekend door de zesdelige VPRO-documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’, die hij samen met regisseur Maaik Krijgsman maakte. In de serie reist hij langs de oevers van China’s grootste rivier, waarbij hij in gesprekken en met zijn camera het leven van de gewone Chinees vastlegt. De slotaflevering trok vorige week zondag ruim 1,2 miljoen kijkers.

Naast fotograaf is Terlou ook arts; hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en haalde zijn diploma cum laude in 2013. Hij studeerde Chinees in Kunming en kent naast de taal ook de gebruiken van China. Als fotograaf was hij actief in Azië en het Midden-Oosten. In 2008 en 2009 won hij een eerste, tweede en derde prijs van de Zilveren Camera voor buitenlands nieuws; in 2009 ontving hij de Canon Prijs (voor Jong Talent).

Ruben Terlou: “Ik ben vereerd dat ik welkom ben bij de prachtige uitgeverij Lebowski, en heel blij met deze kans me verder te ontwikkelen. Ik hoop de achtergronden bij de ontmoetingen die ik met gewone Chinezen heb verder uit te diepen en daardoor nog meer over het complexe China te kunnen vertellen”

Lees ook:Gedicht blijkt advertentie van een Chinees bordeel
Lees ook:Wat is er aan de hand met de Chinese economie?
Lees ook:China wordt geen wereldrijk
Lees ook:Roman Stefan Brijs wordt vertaald in het Chinees
Lees ook:Begrijp China als wereldmacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.