Annemarie van Gaal juryvoorzitter De Gouden Strop 2013

Annemarie van Gaal zit de jury van De Gouden Strop 2013 voor. Zij neemt hiermee het stokje over van Rik van de Westelaken. De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, wordt in 2013 voor de 27ste keer uitgereikt.

In 2012 ging de prijs naar Bram Dehouck voor ‘Een zomer zonder slaap‘ (uitgeverij De Geus). Vanavond komt de jury van 2013 voor het eerst bijeen om zich over de eerste inzendingen te buigen.

Juryvoorzitter Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Zij is auteur van drie succesvolle boeken en werkte mee aan financiële programma’s op televisie. Van Gaal heeft wekelijks columns in Het Financieele Dagblad en Margriet. Als zij leest, zijn het altijd spannende boeken. Naast Annemarie van Gaal bestaat de jury uit Lieke Kézér, journalist en cultuurredacteur voor Veronica Magazine, Irene Start, redacteur en recensent van Elsevier, Theo Hakkert, kunstredacteur en columnist van De Twentsche Courant Tubantia en Gijs Korevaar, freelance recensent spannende boeken voor Algemeen Dagblad en de Boekenkrant.

De Gouden Strop werd in 1986 ingesteld op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000 en een sculptuur van Marianne van den Heuvel. De Gouden Strop 2013 wordt op 30 mei uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek. Het jurysecretariaat van De Gouden Strop ligt bij Het Kantoortje van Remco. Kijk voor meer informatie op www.degoudenstrop.nl.

Lees ook:Vijf kanshebbers voor De Gouden Strop 2013
Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010
Lees ook:De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef
Lees ook:Michael Berg wint De Gouden Strop 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.