iPad: fijne e-reader?

Apple-directeur Steve Jobs introduceerde gisteren de iPad. Een groot plat scherm wat eigenlijk het meeste weg heeft van een e-reader. En hoe kan het ook anders: daar kun je ‘m ook voor gebruiken. Ik ben zelf nog niet geheel overtuigd. M’n iPhone werkt ook perfect als e-reader, maar een groter scherm is natuurlijk niet verkeerd. Wat denk jij?

Waar er op Twitter wordt gesproken van een #iFail, blijkt de boekenbranche juist erg tevreden te zijn. Ik heb wat reacties op een rijtje gezet. Wil je nu eerst meer weten over wat de iPad verder allemaal kan, kijk dan eens op http://shoppen.blog.nl/. Hier heb ik diverse nieuwsberichten samengevoegd.

iPad: uitgevers blij, Apple-fans teleurgesteld (Volkskrant)
Nederlandse uitgevers over de iPad (Ereaders.nl)
Uitgevers hopen met iSlate op ‘iPod-effect’ voor e-boeken (Het Laatste Nieuws)

Nog meer interessante artikelen, laat dan een reactie achter met de link.

Lees ook:Basisgids Tips en trucs voor de iPad
Lees ook:Alle zakelijke mogelijkheden van een iPad op een rijtje
Lees ook:Tijdschrift app biedt nu ook abonnementen voor iPad
Lees ook:Geef je mening
Lees ook:Schrijfster Waris Dirie uit de kleren voor lingeriemerk

7 reacties op “iPad: fijne e-reader?

 1. Paul Zeebregts

  Vanzelfsprekend heeft Apple weer een prachig apparaat afgeleverd. Dat zijn we van ze gewend. Maar de iPad is een tablet-pc. Het beeldscherm is van achteren verlicht en dus ongeschikt om langdurig te lezen. Het voordeel van eReaders is juist dat zij de ervaring van papier evenaren. De eInk-schermen flikkeren niet, waardoor er geen druk op de oogbol ontstaat.
  Als tablet zal de iPad een geduchte concurrent zijn voor de tablets die gebruik maken van Windows. Zo blijft de strijd Apple-Microsoft binnen de eigen boksring gaande. eReaders hebben van het apparaat niets te vrezen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Paul

  hele mooie gadget van Apple. Alleen als ereader natuurlijk ongeschikt zoals voorganger Paul reeds vertelt. Ik gebruik als e-reader een BeBook, ideaal namelijk; snel, goedkoop en gebruiksvriendelijk. Daarbij kan en mag ik alles(bijvoorbeeld overal betaald/onbetaald downloaden en alle bestandsformaten worden gesteund) Ik heb ook de nieuwe BeBook Neo met oa Wifi besteld. Ik hoop dat deze net zo goed bevalt als de BeBook One. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Ik heb gisterenavond in bed lekker liggen lezen op de iPad hoor!

  Vooral in de iBooks app kun je de verlichting van de iPad terugbrengen naar
  Het absolute minimum. Hierdoor had ik na 3 uur lezen echt nergens last van. In het pikkedonker
  he?

  Het verschil tussen e-inkt en een lcd blijft natuurlijk, maar ik vond het echt uitstekend lezen!

  Gelukkig zit er een rotationlock op de iPad;)

  Ik zou als de tijd rijp is kijken of je hem van iemand kan proberen!

  Gr.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Patricia de Ryck

  Maak ons niet jaloers Gerben ;) Ik wacht echt op het moment dat ie hier in Nederland verkrijgbaar is. Ik lees nu al epubs op m’n Iphone, maar dat scherm is toch iets te klein.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rianne

  Hallo! Ik wil graag een e-reader aanschaffen vanuit Italie om ook Nederlandse boeken te lezen. Dus de reader door mijn broer laten aanschaffen en dan in Italie gebruiken (ben nog steeds gek op Nedelandse literatuur).Kan dit en kunnen jullie tips geven? Ik wil geen Ipad want ik heb al een goeie laptop dus het gaat me echt om de Nederlandse literatuur te lezen. Ik heb wel wat online vanuit hier gevonden http://www.shoppydoo.nl/aanbiedingen-pda-sony_prs_300.html of http://www.shoppydoo.nl/aanbiedingen-pda-bookeen_cybook_opus.html maar geen idee waar ik echt op moet letten, tips zijn welkom

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patricia de Ryck

   Beste Rianne, ik weet dat je met een iPad, bijvoorbeeld wel gewoon Nederlandse epub-bestanden (dus e-booken) kunt lezen. Van overige e-readers weet ik zelf niet zo veel. Hopelijk kan een andere lezer je helpen, want je geeft al aan dat een iPad niet je voorkeur heeft.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.