Peter Verhelst start als Gentse stadsdichter

De schrijver en dichter Peter Verhelst is officieel aangesteld als de nieuwe Gentse stadsdichter. Hij blijft dat tot eind augustus 2011. In plaats van gedichten over en voor de stad te schrijven, wil Verhelst in zijn tijd als stadsdichter twee concepten uitwerken.

“In plaats van zes of zeven gedichten over Gent te schrijven, leek het me beter dat Gent zelf schrijft”, aldus Verhelst. Hij wil een dromenboek samenstellen, met echte dromen van mensen die in Gent wonen. In januari 2010 zal daarvoor een eerste oproep worden gelanceerd, en vervolgens zullen de dromen via allerlei media zichtbaar worden gemaakt.

Daarnaast zal Verhelst onder het concept ‘come to daddy’ tweemaandelijks op wisselende locaties, zoals in scholen en seniorenhuizen, gedichten voorlezen en praten over zijn werk. De eerste editie van die intieme voorleessessies vindt plaats op 16 september in NTGent tijdens de seizoensopening van het stadstheater.

Verhelst is in Brugge geboren, maar heeft in Gent gewoond, en werkt er nog steeds. “Gent staat mij heel erg aan, omdat er een soort van ondefinieerbare, vreemde vorm van humor in de stad zit. Ze zijn er minder pissig dan in Antwerpen en er wordt meer gemaakt dan in Brugge”, aldus de dichter.

(Bron: Belga)

Lees ook:Starik Stadsdichter van Amsterdam
Lees ook:Tien jaar Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Literaire Lente op tournee van Oostende tot Genk
Lees ook:Mooiste gedichten van Sjoerd Kuyper
Lees ook:Ga mee met Peter Verhelst naar Droomland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.