Harry Mulisch overleden, oeps toch niet

Het ging vandaag even mis bij de NOS. Op de literaire teletekstpagina stond de necrologie van Harry Mulisch te lezen. “Met ‘t heengaan van Harry Mulisch heeft de Nederlandse literatuur een van haar prominentse schrijvers verloren. Na het overlijden W.F. Hermans in 1995 en van Gerard Reve in 2006 was hij als enige overgebleven van de ‘Grote Drie’.” Maar Mulisch is helemaal niet dood.

En dat nieuws gaat snel. Op Fok.nl lezen we dat ook Nu.nl het bericht snel overnam. Die vulde het geheel ook nog aan met het feit dat de schrijver de leeftijd van 79 jaar mocht bereiken. Zij hebben het bericht snel daarna weer verwijderd.

Waarschijnlijk verwacht men bij de NOS dat Harry Mulisch snel komt te overlijden en staat daarom zijn necrologie al klaar. We zullen het zien…

Lees ook:Harry Mulisch overleden (UPDATE)
Lees ook:Programma’s eren Harry Mulisch (deel 2)
Lees ook:Harry Mulisch herdacht (bekijk afscheid hier)
Lees ook:Onvoltooide novelle Mulisch op sterfdag uit
Lees ook:Mulisch in Nova College Tour (tv-tip)

7 reacties op “Harry Mulisch overleden, oeps toch niet

 1. Benno

  ‘Harry Mulsich…’

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  @Benno een foutje kan gemaakt worden, toch. Heb ‘m meteen aangepast.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeffrey

  Hij zal een van de weinigen zijn die zijn necrologie al voor zijn dood ziet :P

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jeroen

  Iedere min of meer bekende Nederlander heeft een necrologie die al klaar ligt op de nieuwsredacties! Het komt ook wel vaker voor dat een necrologie eerder te zien is, voor het werkelijk overlijden van een bn’er.

    /   Beantwoorden  / 
 5. anno

  Mijn reactie,

  7 + 9 = hoeveel Harry? Ik vindt het een bedreiging aan het adres van meneer Mulisch. Eerst beschuldigd worden van nazisme en dan nu dit haarlemse maesons windroos gedoe. Het laat mij zien hoe diep die jongens hun klauwen hebben in deze maatschappij.Ik hoop dat meneer Muslisch totaal niet begrijpt waar ik het over heb al zou gezien zijn mystieke kennis niet geheel verbaasd moeten zijn. Er bij vermelden gezien de subjectifiteit dat ik zijn euvre niet ken.

  Anno

    /   Beantwoorden  / 
 6. anno

  hij , subjectiviteit, ja ja ja wat een spelling he…zie boven, en er zal wel meer niet aan kloppen, ook inhoudelijk niet maar dat laat ik aan de heer Mulisch over. Lijk de NOS wel….doei

    /   Beantwoorden  / 
 7. Frank van Beuningen

  Helaas, mijn held is overleden. Gelukkig zullen zijn boeken eeuwig voort leven en kunnen mijn kinderen later ook nog genieten van zijn verhalen zoals De Aanslag. Ik heb net een gedenkplaats aangemaakt op ememori.nl. http://www.ememori.nl/harrymulisch/.
  Rust in vrede.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.