Hoe ver ga jij om wraak te nemen? (+ Win!)

Het manuscript van ‘Zusters in het kwaad’ van het duo Kortsmit & Lotz stak volgens uitgeverij Lebowski met kop en schouders uit boven de enorme stapel manuscripten die ander aspirant-schrijvers opstuurden. Het is dan ook het enige boek dat uitgegeven is, nadat het per post naar deze uitgever werd verstuurd. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar deze literaire thriller. En mocht jij dit nu ook zijn na het lezen van deze recensie, laat dan een reactie achter. We mogen namelijk een aantal exemplaren van dit boek weggeven!

Het leven van Marian staat door de verhuizing van Brabant naar een dorp buiten Amsterdam op z’n kop. Alles lijkt tijdens de verbouwing mis te gaan, haar relatie verkeerd in een dip en haar beste vriendin blaast hun afspraakjes keer op keer af. En dan betrapt ze toevallig ook nog een groepje vrouwen die herrieschoppers in de buurt aanpakken. Dit zijn niet zomaar wrekers, maar dames die ze kent van het schoolplein van haar kinderen. Vrouwen met wie ze in de loop van de tijd zelfs een hechte vriendschap opgebouwd en helpt bij de wraakacties.

Maar hoe ver ga je tijdens zo’n actie? Banden leksteken is een kinderstreek, maar naaktfoto’s van iemand maken en verspreiden gaat weer veel verder. Grenzen vervagen en de dames gaan op een dag echt te ver. Hoever dat kun je natuurlijk zelf wel voorstellen en ga ik dan ook niet verklappen. Je moet de wraaktocht van deze vrouwen namelijk echt volgen om de kracht van deze thriller te ontdekken. Dit doe je als lezer het beste vanuit het oogpunt van Marian, die de schrijvers heel beeldend hebben beschreven.

Emile Lotz (scenario- en toneelschrijver) en Simone Kortsmit (journaliste en mede-oprichter van een energiepersbureau) hebben er echt een heel spannend en uniek geheel van weten te maken. Ze trekken je met een ijzersterke proloog meteen het verhaal in en zorgen dat je gefocust blijft door de korte fragmentjes tussendoor. Zo ontdek je gaande weg wie er achter deze wraakacties zit. Maar wie het brein is, blijft echt tot op het laatst een raadsel.

Later deze week volgt nog een interview met de auteurs, maar we mogen alvast een aantal exemplaren van dit boek weggeven in samenwerking met uitgeverij Lebowski. Wil jij dit boek winnen? Laat hieronder dan een berichtje achter en vertel hoe jij wraak op iemand zou willen nemen.

Lees ook:Win! Nieuwste van Jean M Auel
Lees ook:(Win!) Er zal iets mis gaan, maar wat? (Win!)
Lees ook:Karin Slaughter wint Crimezone Thriller Award
Lees ook:Heeft de Liefdesduivel jou ook in zijn macht? (+Win!)
Lees ook:Niet ongevoelig – eerste boek over autisme bij vrouwen

46 reacties op “Hoe ver ga jij om wraak te nemen? (+ Win!)

 1. Nency

  Ik wil dit boek wel winnen maar hoe maak ik kans?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  Later deze week volgt nog een interview met de auteurs, maar we mogen alvast een aantal exemplaren van dit boek weggeven in samenwerking met uitgeverij Lebowski. Wil jij dit boek winnen? Laat hier dan een berichtje achter en vertel hoe jij wraak op iemand zou willen nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Loen

  In mijn hoofd ga ik heel ver, maar werkelijkheid gebruik ik mijn verstand en doe ik dus niets

    /   Beantwoorden  / 
 4. Petra

  Met gelijke munt terugbetalen! Het kan lang duren, maar ooit komt mijn kans. En die laat ik dan écht niet voorbij gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jose

  Oh ik zit vol ideeen voor wraak.
  Ik zou advertenties plaatsen met die gene zijn mobiele nummer zodat ze continue lastig wordt gevallen. en meer van dat soort onzin..
  en dan komt de klapper, maar wraak is zoet he.

    /   Beantwoorden  / 
  1. goedzak

   dit is een domme actie Jose
   je adres kan altijd achterhaald worden
   en dan ben jezelf de pineut

     /   Beantwoorden  / 
 6. Hans

  Ik zou wraak willen nemen op de man die mij ontslagen heeft. Na 30 jaar trouwe dienst en miljoenen voor het bedrijf verdiend te hebben (ik niet, het bedrijf!) komt zo’n inhuurkracht even de boel reorganiseren en ontslaat de kip met de gouden eieren. Uiteraard is die vent na 6 maanden alweer uit dienst, maar ik blijf ontslagen. En op 50 jarige leeftijd vind je niet zomaar een nieuwe baan.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert

  Ik zou geen wraak nemen. Je kunt je beter concentreren op positieve gedachten dan te verzanden in negatieve zoals wraak.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Monica

  Ik zou wraak nemen door pizza’s/eten/taxi’s te bestellen en andere goederen. Tevens zou ik een kuup zand laten storten voor de deur. Kortom ik zou iemand helemaal horendol maken van de spullen/attributen. Een seksadvertentieplaatsen met telefoonnummer van degene erbij wil ook nog wel eens werken…….

    /   Beantwoorden  / 
  1. goedzak

   alweer zo’n domme actie Monica
   dit heeft een ex vriend ook eens gedaan
   je ip adres of je telnummer is altijd achterhaalbaar
   resultaat 48 uur in de cel

     /   Beantwoorden  / 
 9. Sanne

  wraak is zinloos en zonde van je energie en tijd
  maar soms ook wel leuk Misschien zijn mail adres gebruiken en hem overal voor inschrijven zodat hij heel veel spam en reclame post in zijn bus krijgt

    /   Beantwoorden  / 
 10. no limit texas holdem

  I just wanted to say WOW! your site is really good and i’m proud to be one of your surfers

    /   Beantwoorden  / 
 11. Lisa

  Ligt eraan op welk gebied, als ik zou horen dat mijn partner me al maanden bezeikt ga je toch wel denken aan, naaktfotos op internet zetten, stalken, alle kleren kapot scheuren, iemand in een kwaad daglicht zetten, flyers verspreiden over dat diegene niet te vertrouwen is, heeeel veel kleding op diegenes naam bestellen, zijn huis in brand steken en uiteindelijk natuurlijk moord.

  Maar uiteindelijk lig je toch alleen maar te huilen op bed.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Peter

  Als hij getrouwd is, zou ik wraak nemen door mijn opponent een lief kaartje te sturen. Met een rood hartje erop: “Liefs Natasha XXX”. En de week daarna een kaartje van Kimberly “Het was heerlijk, zie ik je gauw weer?”
  Kijken hoe hij dat aan zijn vrouw uitlegt.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Margriet

  Wraak is zoet… toch? En voorwaarde voor wraak is, dat je er zelf beter van wordt!

  Een goed in scene gezette entourage, waarin je de ander laat blunderen, ter meerdere eer en glorie van je zelf dan natuurlijk! Vertel waar ik hém betrapt heb op fouten en hoe ík dat heb opgelost! Of dit nu gaat om overspel, lastige collega’s of buren of bedrijven die maar vervelend blijven (colporteurs bijvoorbeeld), of producten die je koopt en waar je “on-”tevreden over bent, .. het principe is overal toepasbaar!

  Dan smaakt de wraak ook zoet, en heb ik er nog iets aan!

  Van nature ben ik niet zo hoor, ben ik altijd lief, eerlijk en …. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 14. michelle

  ik heb eens bij mijn ex een pallet plee papier laten bezorgen met de mededeling dat ik er schijtziek werd dat hij niet meer van me houdt toen dat niet hielp heb ik in de gordijnen in de zoom garalen gedaan en dat ging meuren

    /   Beantwoorden  / 
 15. Marian de Wilde

  Ik laat die persoon voor wat die is, en wil ik daar verder niets mee te maken hebben en hoop ik wel dat hij of zij zichzelf tegenkomt en na gaat denken, wraak geeft alleen maar onrust en je wordt er niet vrolijker van, dat is mijn idee. Die persoon heeft gewoon afgedaan voor mij en ik leef rustig met positieve moed verder en probeer te genieten van de kleine dingen!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Gitje

  Gewoon negeren die handel en gewoon lekker doorleven.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Annie de Waal

  IK zou het boek heel graag willen lezen, erg mooi onderwerp…

    /   Beantwoorden  / 
 18. Laura

  Niet, want mijn motto is: What goes around comes around!

    /   Beantwoorden  / 
 19. snoeck dorine

  ik zou die persoon eerst mijn gedacht zeggen,en dan zeg ik,dat ik nooit,maar nooit nog iets wil te maken hebben met hem,en dat die nooit meer MAG prten tegen mij,en dan negeer ikhem volleid voor altijd( maar dat is pas als ik al heel veel verdragen heb,echt als de maat vol is)

    /   Beantwoorden  / 
 20. elly van dongen

  Geduldig , loerend, mijn tijd afwachten en dan toeslaan op de zwakke plek!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 21. nachtergaele aime

  kan ik als belg ook dit boek winnen?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Wil

  Ik heb erg veel wraakgedachten, aangezien mijn man er vandoor is gegaan met een gezamenlijke collega recentelijk en ik hen op het werk tegenkom. Horror. Mijn wraakgedachten variëren van: consequent de inhoud van hun postvakjes in de oud-papierbak legen, tot de foto’s van hun vreemdgaan in de kantine hangen (10 stuks) of op de website zetten, een zgn liefdesbrief van wéér iemand anders naar een van hen sturen, een zwart kanten slipje in hun bed laten leggen enz enz. Maar ik doe het allemaal niet. Dat zijn ze niet waard.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Monique

  Voor degene die wel dit boek wint, ipv van mij… Be afraid. Be very afraid… Ik weet je te vinden, waar je boekenkast zich ook mag bevinden. Ik wil dit boek en ben tot alles bereid om het te bemachtigen.

    /   Beantwoorden  / 
 24. petra amerika

  jááá ik zou graag een kans maken lees heel graag en heb binnen kort lekker vakantie dan heb i lekker veel tijd om te lezen heerlijk !!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 25. Irma van der Waarde

  Wat heb je aan wraak?
  Heel eventjes heb je er plezier van maar dan gaat het bij je zelf toch wel knagen denk ik, het wekt alleen maar negatieve gevoelens op.
  En negatieve gevoelens kosten je een hoop energie die je veel beter kunt gebruiken voor de echt belangrijke zaken in je leven.
  Eigenlijk vind ik wraak heel kinderachtig.
  Je kunt het veel beter negeren, erboven staan en gewoon verder gaan met je leven.
  De persoon die jou iets heeft aangedaan komt zichzelf op een gegeven moment wel tegen en moet dan leven met het idee dat hij/zij een ander verdriet heeft gedaan en krijgt daar misschien wel wroeging van.

    /   Beantwoorden  / 
 26. hel

  wraak nemen ? nee, kan ik niet….ik weet het dus niet, maar misschien kom ik erachter als ik dit boek heb gelezen…..

    /   Beantwoorden  / 
 27. Marian

  Ik zou wraak nemen door van al zijn pakken 1 pijp 5 cm korter maken.
  Hij is erg trots op zijn uiterlijk en dus ook op zijn pakken. Iedereen ziet het, maar niemand zal er wat van zeggen.
  Zodat hij goed voor l*l zal lopen.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Stormey Groenhuyzen

  Ik neem nooit wraak, maar blijf wel in zicht. Mensen onthouden wat het laatst gebeurt is, dus ik zal er ten allertijde beter bij staan, dan de gene die mij iets geflikt heeft.
  hou de eer aan jezelf!

    /   Beantwoorden  / 
 29. Monique

  Deze recensie maakt me heel nieuwsgierig en wie weet welke wraak ik zou nemen als mij dat zou gebeuren. Misschien kom ik wel op hele “foute” gedachte na het lezen van dat boek !

    /   Beantwoorden  / 
 30. Joke

  Ik neem geen wraak…ik negeer die galbak gewoonweg helemaal!!

    /   Beantwoorden  / 
 31. Esdude

  leuk dit

    /   Beantwoorden  / 
 32. M. Maas

  Ik ben niet zo’n wraakzuchtig type, maar van mijn vriendje moeten ze afblijven anders zal ik ze gaan chanteren ;)

    /   Beantwoorden  / 
 33. ennie

  ik zou een ludieke actie bedenken, die wel écht goed áánkomt en ze flink voor gek zetten, zodat ze eens goed na gaan denken over eigen gedrag.

    /   Beantwoorden  / 
 34. B. Pijnappels

  natuurlijk wil je wraak nemen als iemand je wat aangedaan heeft, vooral als je flink kwaad bent maar als je er wat langer overnadenkt, weet je dat je er maar weinig mee opschiet en het verspilde energie is en diegene toch wel aan de beurt komt ales komt op zijn tijd

    /   Beantwoorden  / 
 35. k v kammen

  persoon in kwestie babyolie geven ipv zonnebrand AU

    /   Beantwoorden  / 
 36. Kitty

  Alle energie die je steekt in wraak nemen is verspilde energie, de beste wraak is degene totaal negeren en gewoon doorgaan met leven.

    /   Beantwoorden  / 
 37. jantina

  mocht het zijn dat mijn man vreemd zou gaan, en ik kom erachter dan is hij echt de klos.
  ik zou hem echt het leven zuur maken.
  als begin zou ik al zijn spullen die hem lief zijn kapot gooien / knippen.
  daarna zou ik nog allerlei dingen verzinnen.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Jolanda

  Wraak lost niets op, het geeft je hooguit tijdelijk een lekker gevoel. Ik ben geen wraakzuchtig typje en vertrouw liever op gerechtigheid.

    /   Beantwoorden  / 
 39. Johan

  Ik zou hem/haar aanmelden bij de Nederlandse Energie Maatschappij. A Living Hell. En je komt er ook nooit meer met goed fatsoen vanaf.

    /   Beantwoorden  / 
 40. Patricia de Ryck

  Deze actie is gesloten, de winnaars krijgen per mail bericht.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Kitty

  Gaaf dat ik gewonnen heb! Het boek gaat lekker mee op vakantie

    /   Beantwoorden  / 
 42. martha

  Wraak is zoet word er altijd gezegd en soms kan wraak goed zijn , maar het kan ook in je nadeel werken.
  Dus eerst goed denken en dan pas doen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.