Documentaire over Hugo Claus in de maak

Producent Lagestee Film werkt aan een documentaire over de eerder dit jaar overleden Belgische schrijver Hugo Claus. De film van regisseur Tonko Dop moet rond 19 maart, de sterfdag van Claus, in première gaan.

De coproducenten van het project zijn de NPS en de Belgische VRT. De documentaire heeft als voorlopige titel De Veelvraat Hugo Claus. Dop praat met talloze Nederlandse en Belgische prominenten, vrienden en collega’s van Claus. Ook zijn weduwe werkt mee aan de film.

Claus liet na zijn dood een imposant oeuvre van 150 boeken na, waarvan het bekendste Het Verdriet van Vlaanderen is. Zijn werk was zeer divers van aard. Daarnaast schreef Claus meer dan twintig filmscripts en regisseerde hij vier speelfilms. Ook was Claus actief als schilder en tekstschrijver, onder meer voor zijn goede vriendin Liesbeth List.

Lees ook:TV-tip voor vanavond: documentaire over Hugo Claus
Lees ook:Hugo Claus overleden
Lees ook:Eerste gedicht van Hugo Claus geveild op tweede kerstdag
Lees ook:Toneeltekst Hugo Claus onder de veilinghamer
Lees ook:Nooit uitgegeven werk Hugo Claus op veiling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.