Amsterdam krijgt literaire teksten cadeau

Op meer dan vijftig plaatsen in Amsterdam zijn vanaf afgelopen weekend literaire citaten te lezen. De ramen van verschillende literaire locaties, uitgevershuizen en bibliotheekfilialen zullen tijdelijk zijn voorzien van de teksten van bekende en minder bekende schrijvers.

Tegelijk met de citaten verschijnt het boekje ‘Amsterdam is vol verhalen’, met verhalen over literair Amsterdam en een plattegrond voor een literaire wandelroute door de hoofdstad. Het boekje was zaterdag op allerlei onverwachte plaatsen in de stad te vinden en is volgens de organisatie ‘een cadeautje aan alle Amsterdammers’. Unesco heeft Amsterdam in april voor een jaar uitgeroepen tot Wereldboekenstad.

Lees ook:Signeersessie Susan Smit 27 april Bijenkorf Amsterdam
Lees ook:Hampshire Hotels verhalen- en gedichtenwedstrijd
Lees ook:Dubbelkop of oranjefriet? Van Dale maakt Oranje Boekje
Lees ook:Langs de 17de-eeuwse bolwerken en stadspoorten van Amsterdam
Lees ook:Downloads radioboek erg populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.