Win het boek Anna Karenina van Lev Tolstoj (nu in de bios!)

‘Anna Karenina’ is een romantisch drama van regisseur Joe Wright (‘Atonement’, ‘Pride & Prejudice’). Het tragische liefdesverhaal dat nu te zien is in de bioscoop is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Leo Tolstoy. Hier maak je nu kans op het boek!

‘Anna Karenina’ is het tijdloze verhaal over een buitenechtelijke liefdesrelatie in het  tsaristische Rusland van 1874. De prachtige en levenslustige Anna (Keira Knightley) voelt zich gevangen in haar liefdeloze huwelijk met de hooggeplaatste ambtenaar Alexei Karenina (Jude Law). Wanneer ze graaf Vronsky (Aaron Taylor-Johnson) leert kennen, ontstaat er een gepassioneerde affaire met tragische gevolgen. Een film die je gezien moet hebben! Hij draait inmiddels in het hele land.

www.annakarenina-film.nl & www.facebook.com/AnnaKareninaNL

Winnen!

Ga je eerst naar de bioscoop om de film te zien en lees je dan? Of lees je eerst het boek en ga je dan de verfilming bewonderen? Wij horen het graag; de leukste inzenders maken kans op het boek!

Lees ook:Haar naam was Sarah in bioscoop
Lees ook:Silent City Threes Anna maakt kans op Gouden Kalf
Lees ook:Dakota Johnson speelt Anastasia Steel in Fifty Shades of Grey-film
Lees ook:Film Publieke Werken met Gijs Scholten van Aschat
Lees ook:Verfilming ‘Het leven uit een dag’ op filmfestival Rome

19 reacties op “Win het boek Anna Karenina van Lev Tolstoj (nu in de bios!)

 1. Ria

  Volgens mij moet ik eerst het boek lezen,want mijn man zegt altijd dat ik ergens eerst heen ga bijvoorbeeld een bezichtiging van een oude kerk en ga er later over lezen in het boek ipv andersom

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gé Geurtsen

  Eerst het boek lezen en daarna bekijken of je eigen fantasie een beetje overeen komt met de film :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marina

  Ik ben nogal visueel ingesteld dus als ik eerst het boek lees dan heb ik er voor mezelf al een film van gemaakt, als ik dan vervolgens de film zou gaan kijken voldoet dat nooit aan het beeld wat ik heb gecreëerd. Dus ik kijk liever eerst de film en lees daarna het boek. :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Maikel

  Een film valt bijna altijd tegen als je het boek al gelezen hebt. Een boek is vaak veel uitgebreider en bij het maken van het script moet dus nogal wat geschrapt worden. Daarom is het altijd verstandiger om eerst de film te kijken en daarna pas het boek te lezen. Je voorkomt er de teleurstelling mee dat je favoriete plotlijnen opeens verdwenen zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Paulien

  Ik ben en echte boekenliefhebber dus zal ik eerst het boek lezen dan de film kijken. En is altijd een leuke verrassing of mijn beeld overeenkomt met het beeld van de scriptschrijvers en regisseur. En ik ben openminded en kan tot bepaald grens veranderingen in het film accepteren.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Marijke

  Ik lees eerst het boek, daarna ga ik naar de film kijken! Altijd net weer anders en verrassend!

    /   Beantwoorden  / 
 7. zuske

  Eerst het boek, hou van de details daarna nagenieten van de film

    /   Beantwoorden  / 
 8. Dalena

  Absoluut eerst het boek! Ik vind het heerlijk om een eigen verfilming in mijn hoofd af te spelen en meestal vallen de echte verfilmingen nogal tegen, maar soms overtreffen zij mijn visualisatie!

    /   Beantwoorden  / 
 9. mad

  Dat verschilt. Speelt er een aantrekkelijke’hunk alert’ man in de film, dan kijk je eerst de film! Speelt er geen leuke man in de film, dan eerst het boek. kun je er zelf een aantrekkelijk man bij bedenken! Maar…in dit geval dus eerst het boek!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jo van den Broek

   Je vindt Aaron Taylor-Johnson geen lekker hapje? :o

     /   Beantwoorden  / 
 10. Isolde

  Tegen de tijd dat ik als dyslecticus het boek uit heb, is de film al lang en breed uit de bioscoop! De volgorde is dus logisch!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Tessa

  Eerst lezen, zodat je je fantasie de vrije loop kunt laten. Je kunt je alle personen voorstellen met hun uiterlijk en innerlijk, en zelf kiezen wie je sympathiek vindt. In tegenstelling tot de film waarin vaak de regisseur alle beslissingen neemt.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jo van den Broek

  Ik ga eerst voor de film. In een boek zitten meestal veel meer verhaallijnen en ik vindt het fijn om die rijkere wereld pas te ervaren na de film.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Fiz

  Eerst naar de film, anders ben ik bang dat ik het met elkaar ga vergelijken. En na eerdere verfilmingen heb ik mijn lesje wel geleerd ;)

    /   Beantwoorden  / 
 14. Joke

  Omdat er meestal eerst het boek er is…lees ik dat en als ik dan van anderen hoor dat de film ook goed is (als ik het boek al wat vond) dan ga ik ook naar de film. Meestal vind ik het boek fijner want ik houd van lezen

    /   Beantwoorden  / 
 15. Michelle

  Een film is voor mij een immersie in een andere wereld; puur genieten van het moment en de cinematografie. Maar met een klassieker zoals Anna Karenina zou ik wel eerst het boek moeten lezen om de beweegredenen van de complexe karakters te begrijpen. Met meer dan 800 pagina’s zou ik dan ook wel een tijdje zoet zijn met het boek! Het moment dat je een passage, zin of beschrijving uit het boek herkent in de film is ook prachtig. Dus voor mij eerst het boek, waar het allemaal mee begon, en daarna pas de film om de creativiteit van de regisseur en acteurs te beoordelen.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Ellen

  Ik zou eerst het boek lezen anders begrijp je niet de film vanaf het begin. Daarnaast is het veel leuker om je eigen wereld te maken bij een nieuw boek. Als je de film eerst bekijkt en dan het boek leest kan je niet meer je eigen fantasie wereld voor je zien. Dan zie je alleen maar de bioscoopbeelden voor je. Dus eerst het boek lezen en dan de film aanschouwen!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Lisanne

  Ik zou graag het boek eerst willen lezen, dan kan ik het mooi gaan vergelijken met de film in de bioscoop!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Alexandra

  gegarandeerd lees ik eerst het boek, een film legt beperkingen op de fantasie, nodig voor de voorstelling van een boek. Met een boek kun je verzinken in jouw eigen gedachtenwereld, van zodra een film jou zijn eigen gedachten oplegt, kun je niet meer een boek lezen zoals het hoort

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.